България за пръв път е в пандемична вълна без локдаун,

...
България за пръв път е в пандемична вълна без локдаун,
Коментари Харесай

Какви социални помощи можем да получим до Нова година?

България за пръв път е в пандемична вълна без локдаун, заради което икономическите последствия на пандемията минаха леко на назад във времето. Въпреки това държавното управление продължава да разпределя милиони под формата на помощи за наранени чиновници, компании и родители. Паралелно с това тече кандидатстване и за спомагателната поддръжка от 300 лева, с която служебният кабинет се пробва да потуши пожара на поскъпналите енергоносители. Какви финансови помощи са налични за хората на прага на втората пандемична зима, споделя вестник " Сега ".
Запази ме+

От 11 ноември още веднъж е отворена мярката, по която се изплащат обезщетения за чиновници в насилствен неплатен отпуск поради краткотрайни ограничавания. Те имат право да получат 75% от осигурителния си приход за юли. Тази поддръжка към този момент се поставя и на самоосигуряващите се, чиято активност е спряна поради изключителната конюнктура – една категория, която при започване на пандемията беше изключена от съвсем всички ограничения.

Трябва да се има поради, че тази помощ се поставя единствено за 90 работни дни тази година. Последното издание на мярката покрива неплатен отпуск, употребен сред 7 септември и 31 декември. Кандидатстването към този момент е единствено онлайн, а обезщетенията се изплащат от Национален осигурителен институт. Осигуреното финансиране е 100 млн. лева, а предстоящият обсег – 60 000 служащи, чиновници и самоосигуряващи се. Всичко за схемата, вижте на.
Помощи за родители

Родителите на деца до 14 години, които не посещават учебно заведение, детска ясла или градина заради въведените противоепидемични ограничавания, имат право на месечна целева помощ при положение, че са, защото не могат да работят отдалечено, нямат опция да употребяват заплатен отпуск и не са в болнични.

За фамилии с едно дете размерът на помощта е еднакъв на минималната работна заплата – 650 лева За фамилии с две и повече деца помощта е 150% от размера на месечната минимална работна заплата или 975 лева

В случай, че отдалеченото образование е въведено за период над 10 работни дни от месеца, помощта се получава в цялостния ѝ размер. Ако рестриктивните мерки са за период от 6 до 10 работни дни от месеца, за фамилии с едно дете размерът на помощта е 325 лева, а за фамилии с две и повече деца размерът на помощта е 487,50 лева При въведени ограничавания до 5 работни дни от месеца за фамилии с едно дете размерът на помощта е 162,50 лева, а за фамилии с две деца – 243,75 лева

При тази помощ има някои условия. Средният приход на човек в фамилията би трябвало да е по-нисък или еднакъв на 150% от минималната заплата или 975 лева Това значи, че с цел да има право на такава поддръжка от страната семейство с едно дете би трябвало да има общ приход до 2925 лева, а с две деца – до 3900 лева

Право на такава финансова поддръжка имат родителите, които са останали без работа, само че нямат право на обезщетение за безработица или неговият размер е по-нисък от 975 лева Помощта може да се употребява и от самоосигуряващи се, които не могат да работят заради противоепидемичните ограничавания.

Кандидатстването за тази поддръжка се прави най-късно до края на месеца, идващ този, за който са въведени ограничавания. Тъй като учебните заведения всеобщо затвориха през октомври, то засегнатите родители би трябвало да имат поради, че могат да желаят обезщетения до края на този месец. За ноемврийските дни, несъмнено, срокът за кандидатстване ще бъде до края на годината.

До момента от тази помощ са се възползвали 53 294 фамилии, като тя работи малко повече от година – вкараха я след няколко несполучливи опита през септември 2020 година За тази година бюджетът на мярката е 103 млн. лева

Всичко за тази мярка, вижте на.
300 лв. за отопление

Тези дни стартира приемът на документи за новата помощ за отопление, която ще се дава на хора, които с малко са изпуснали класическото енергийно подкрепяне.

Право да я получат ще имат хората и фамилиите, които са получили отвод за разпределяне на целева помощ за отопление за идния зимен сезон заради превишение на избрания диференциран приход с до 30 лв. или заради несъблюдение на условието за 6-месечна наложителна регистрация като безработни в дирекциите " Бюро по труда ". За тях отпущането на помощта ще стане служебно и те няма потребност да подават още веднъж документи.

От тази поддръжка ще могат да се възползват и хората, които дават отговор на същите критерии, само че не са подали документи в избрания за това период 31 октомври 2021 година Диференцираният приход се дефинира съгласно типа на семейството/домакинството и е разказан в.

Заявленията за тази помощ се подават до 23 ноември, като е допустимо това да стане и онлайн. В заявката се заявяват приходите от април до септември, като към него би трябвало да бъдат приложени и служебни бележки за прихода. Препоръчително е претендентите да посочат банкова сметка, защото сумата ще се изплати еднократно през декември.

За тази мярка държавното управление отдели 15 млн. лева, като се чака с тези средства да бъдат подкрепени 50 000 семейства. Всичко за помощта, вижте на.

ОЩЕ Пожарна охрана ТЕМАТА:

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР