“България ясно заяви подкрепа за Израел в тази ужасна ситуация.

...
“България ясно заяви подкрепа за Израел в тази ужасна ситуация.
Коментари Харесай

Асен Василев: При ръст на цените на петрола ще се търси друга компенсираща мярка за потребителите

“България ясно съобщи поддръжка за Израел в тази ужасна обстановка. Ресурс за оказване на филантропична помощ в бюджета на Министерство на външните работи и в централния бюджет има. Въпросът е съответните министерства да се свържат с Израел, да се откри от какво имат потребност и ние ще го остойностим ”, това съобщи финансовият министър Асен Василев.

Финансовият министър съобщи, че при повишение на цените на петрола ще се търси друга компенсираща мярка за потребителите,защото отстъпката от 25 стотинки за литър е стопански неоправдана.

Какво ще се случи с цената на петрола след насилието в Близкия изток

“Тази мярка е отстъпка, която работеше в редица европейски страни, беше спряна от Европейска комисия във всички тези европейски страни. Единственият метод тази мярка да бъде обновена е, в случай че тя важи за всички коли, включително и за небългарските директно преминаващи, което би я направило стопански неоправдана, защото няма целево да се подкрепят българските консуматори. Така че по-скоро ще се търси различен вид да се подкрепят жителите ”, изясни Василев.

 istock istock
Той посочи, че с 3% бюджетен недостиг за идната година ще влезем в Маастрихските критерии.

„ Движим се в плановете, дори по-добре от месечните проекти. Първо би трябвало да бъдат признати данъчните закони, лятото нямахме този разкош и това сътвори напрежение. В момента Народно събрание е във почивка, а е време да се гледат тези данъчни закони, тъй че най-вероятно ще има изместване на приемането на бюджета ”, добави още финансовият министър.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР