България взема позиция за прекратяване на договора с Pfizer-Biontech за

...
България взема позиция за прекратяване на договора с Pfizer-Biontech за
Коментари Харесай

Меджидиев: Прекратяваме договора с Pfizer-Biontech за доставка на ваксини

България взема позиция за преустановяване на контракта с Pfizer-Biontech за доставка на ваксини. Това съобщи служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев на конференция в Министерския съвет (МС), съобщи кореспондент на БГНЕС.

" Или другият вид е да се спазят желанията на държавите-членки за нужни количества, които да бъдат съответно заявявани от избрана страна за количеството, което й е належащо, с съответен период на валидност и заплащането да се прави след заявяването, а не както беше до момента – уточняване по брой население на страната ", съобщи министър Меджидиев.

Той акцентира, че България е безапелационна в тази позиция, като посочи, че тя е подкрепена и от полския министър на опазването на здравето. " Новината ни от последните един, два дни е, че и други държави-членки въз основата на първата реакция на България поддържаха позицията и се оформят към 6 – 7 страни, които ще заемат една и съща позиция на съвещанието в Брюксел ", заяви здравният министър и добави, че страната ни няма потребност от повече ваксини.

" Нашето мнение беше, че доставката на ваксини, принудата на страните да закупуват такива огромни количества, които да бъдат надлежно унищожавани по-късно, е извънредно безотговорна и не е имиджова нито за България, нито за Европейска комисия, нито за Европейски Съюз ", означи той. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР