„България винаги е била на дъното на класациите по обхват

...
„България винаги е била на дъното на класациите по обхват
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Нито планираме, нито искаме въвеждане на задължителни ваксини срещу COVID-19 у нас

„ България постоянно е била на дъното на класациите по обсег с незадължителни имунизации. Трябва да мотивираме хората, да ги накараме да схванат, че това е методът да излезем от рецесията “, съобщи той.

На въпрос дали имунизациите против COVID-19 ще станат наложителни у нас, доцент Кунчев разясни:

„ Ваксините ще останат безвъзмездни и незадължителни. Вижте обаче какво става в старческите домове. Служителите, които влизат, в случай че не са имунизирани, съставляват риск за възрастните хора. Затова ще препоръчаме да го създадат. “

Доц. Кунчев още веднъж обясни, че страничните резултати от имунизациите са доста дребни на фона на изгодите, които носят.

„ Честотата при тези нежелани реакция е такава, както и без ваксини “, посочи националният здравен контрольор.

„ Правилна стъпка е да дадем опция на хората да се имунизират и при персоналните лекари, след което да си получат документа “, уточни доцент Кунчев.

„ България е в добра обстановка, тъй като падна междинната заболеваемост от останалите европейски страни. Продължаваме да вървим надолу. Средната заболеваемост падна под 350 на 100 000. Важно е по време на Великденските празници да пазим ограниченията и да не се отпускаме “, предизвести той.

От думите му стана ясно, че по-късно през днешния ден ще бъдат оповестени разпоредбите, по които ще се влиза в страната ни по отношение на началото на туристическия сезон.

Що се отнася до индийският вариант на ковид, рискът той към този момент да върлува у нас е най-малък, успокои доцент Кунчев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР