България вече не е обетована земя на журналистиката, защото свободната

...
България вече не е обетована земя на журналистиката, защото свободната
Коментари Харесай

България вече не е обетована земя на журналистиката, негодува Йончева

България към този момент не е обетована земя на публицистиката, тъй като свободната публицистика не е да дадеш микрофон на опозицията в студиото, а самите публицисти да вършат следствия и да са свободни. Това съобщи лидерът на евролистата на " Българска социалистическа партия за България " Елена Йончева в Сливен. Тя подсети, че единствено преди 10 години сме били на едно място по независимост на медиите с Франция, а през днешния ден сме на 111-то - някъде в Африка, по нейни думи.

По отношение на идните европейски избори Йончева съобщи, че те са избор на съмнение против ГЕРБ. Според нея точно след тях и успеха на Българска социалистическа партия може да стартира развой на смяна.

Членството на България в Европейски Съюз е един голям късмет за страната ни, макар че към този момент 12 години не го използваме, разяснява социалистката. Тя изрази мнение, че единствената причина авторитаризмът на ръководещите да не се трансформира в тирания, е участието на България в Европейски Съюз.

Относно аферата " Ало, Банов съм " Йончева уточни, че ще подаде сигнала в сряда, защото към този момент разполага с истинския запис, поради който прокуратурата не е почнала досъдебно произвеждане.

" Тук обаче не става дума за някаква скица, измислена от министър Банов - това е схемата на Борисов. Това е методът, по който се усвояват парите от публични поръчки, това е една от аргументите задграничните вложители да бягат от България ", безапелационна бе тя.

Според нея точно тази спекулация демонстрира по какъв метод държавни институции мамят жителите и подсети, че никое държавно управление не е постоянно, в случай че народът му каже, че не го желае.

Припомняме, през вчерашния ден на брифинг в централата на Българска социалистическа партия Йончева заяви, че е дала на прокуратурата истинския запис, изработен от чиновник на културното ведомство. Записът е изработен с телефон, като самата Йончева е проверила достоверността му. Тя бе безапелационна, че Специализираната прокуратура няма да се измъкне от следствие на случая. Изказването й беше във връзка на решението на прокуратурата да не повдига обвинявания на министъра на културата Боил Банов. По тази причина на 12 април Йончева съобщи, че ще апелира това решение.

Малко по-късно денем Елена Йончева разгласи в персоналния си профил във фейсбук, че записът следва да бъде предаден на прокуратурата. В момента се приготвя жалбата съгласно събраните доказателства, които включват и истинския звуков файл. В сряда тя ще бъде импортирана в Апелативната профилирана прокуратура ", разгласи депутатът.

Скандалът " Ало, Банов съм " стартира в края на януари. Тогава социалистката разкри запис, уличаващ министъра на културата Боил Банов в корупционна скица за опрощаване на наказателна клауза в размер на 700 000 лв. на компанията реализатор на ремонтните действия на Ларгото.

Веднага по-късно основният прокурор Сотир Цацаров се самосезира по изнесените данни от Йончева. Самият Банов пък увери, че ще съди всички по веригата. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР