Славия и Арда не успяха да разтопят“ нулите в София

...
Славия и Арда не успяха да разтопят“ нулите в София
Коментари Харесай

Славия и Арда се занулиха, разправия беляза мача в София

Славия и Арда не съумяха да „ разтопят “ нулите в София и не се победиха в мач от 32-ия кръг в групата на тимове, които се борят за заветното седмо място. Срещата беше белязана от препирня сред Галин Иванов и Златомир Загорчич, откакто наставникът реши да извади опитния футболист.

Иначе, столичани бяха по-дейният тим в срещата и имаха повече положения, само че доста пропуски и положителни намеси от Анатоли Господинов ги лишиха от гол.

Равенството направи по този начин, че Арда и Славия резервираха деветото и десетата си позиция, като към този момент отборът от Кърджали е с 41 точки, до момента в който столичани са с 37.

На загрявката преди дуела пък Ел Мами Тетах получи травма и на неговото място се появи Иван Коконов. Срещата в столицата стартира в спокойно движение от двата тима, като Славия притежаваше малко повече топката. В деветата минута на два пъти Ертан Томбак центрира топката в наказателното поле на Арда и сътвори напрежение, само че в последна сметка защитник на Арда прати топката в ъглов удар.

Три по-късно Иван Минчев стреля фалцово от междинна отдалеченост, само че не съумя да затудни вратаря на Арда. Преди да бе минал половин час игра Станислав Иванов беше изведен напред, а Венцислав Керчев го застигне, след което Иванов стъпи на скорост върху крайници на защитник и се свлече със съществени болки в глезена. За негово благополучие той стана и продължи игра.

Минута по-късно Исак Соле открадна топката в центъра и изведе Мартин Сораков. Нападателят финтира Хюсеинов и си отвори кулоар за удар, само че прати топката над вратата, защитавана от Анатоли Господинов.

Три минути след подновяването на играта Анатоли Господинов беше пресиран от Мартин Сораков и нападателят на Славия открадна топката и сви вляво. Последва удар към опразнената врата на Арда, само че стражът на гостите се хвърли и самичък поправи огромната си неточност. В 51-ата Мартин Сораков беше изведен вдясно и напредна мощно. Нападателят насочи мощен диагонален изстрел, само че Господинов боксира в ъглов удар.

Златомир Загорчич извади след час игра Галин Иванов със промяна по време на мача с Арда. Това не се хареса на опитния футболист, като той сподели реакция по отношение на сръбския ментор с български паспорт. Заги изобщо не се трогна от държанието му и опита да потърси отговор от своя футболист по избухлив метод.

За благополучие, край скамейката на " белите " се намеси лекаря и админа на тима, след което напрежението се потуши.

В 73-ата минута Кристиян Стоянов сбърка при изчистването на топката и тя се озова в резервата Борис Тютюков. Играчът на Арда насочи компактен шут с десния крайник, само че Светослав Вуцов го парира. Осем преди края Роберто Райчев даде дълъг пас от корнер към Денислав Александров. Юношата на Лудогорец си спря топката и нанесе удар, който не беше рисков за Анатоли Господинов.

Три преди края Роберто Райчев овладя центрирана топка в наказателното поле на Арда. Младият нападател финтира защитник на гостите и стреля с левия крайник по диагонала, само че в навън.

FT /

Рефер: Стоян Арсов (София)

Стадион: " Александър Шаламанов (София)

Славия:  21 Светослав Вуцов - ВРАТАР 3 Ертан Томбак 6 Мартин Георгиев 4 Виктор Генев 37 Венцислав Керчев 93 Исак Соле 73 Иван Минчев 33 Галин Иванов - КАПИТАН 8 Емил Стоев 88 Тони  Тасев 9 Мартин Сораков

Треньор: Златомир Загорчич

Арда:  1 Анатолий Господинов -  6 Пламен Крачунов 9 Офор =Чинонсо 2 Принц Окезие 18 Джелал Хюсеинов 20 Деян Лозев 77 Иван Коконов 33 Иван Тилев 77 Илия Юруков 80 Лъчезар Котев - КАПИТАН 99 Станислав Иванов

Треньор: Николай Киров

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР