България вече четвърт век след смъртта на Ванга не използва

...
България вече четвърт век след смъртта на Ванга не използва
Коментари Харесай

110 г. Ванга – световният феномен №1 на 20 в. според руския Първи канал - slava.bg

България към този момент четвърт век след гибелта на Ванга не употребява името й като голям туристически запас, а оттова като късмет за развиване на цялостен един не най-напреднал собствен район. На 31 януари се навършиха 110 години от рождението на Петричката гадателка, която съветският Първи канал назова „ Най-големия международен човешки феномен на 20-и век”.
И й посвети по този мотив документални филми, излъчени следобяд и даже особено дискусионно студио в своя неделен вечерен праймтайм след централните вести Время, в границите на супер гледаното предаване на Максим Галкин – комедиант №1 на страната и брачен партньор на нейната най-популярна поппевица Алла Пугачова.
Възлов миг беше прогноза, приписвана на един от гостите на Ванга, и произнесена от него в друго предаване на официозния канал на Кремъл през декември 2019 година – 2 седмици преди светът да научи за ковид. Предсказанието гласи, че през 2020 година светът ще бъде превзет от незнайна пандемия, която ще го пренареди.
Не единствено съветските, само че към този момент английските и даже американските медии разнасят славата на Ванга, като й приписват пророчества, с които желаят да заинтригуват своята публика. Изглежда невероятно Петричката гадателка да ги е изрекла, като се има поради, че тя си отиде от този свят през лятото на 1996 година А съгласно околните й и учените, които я изследваха, през последната година, а и въобще през петилетката преди гибелта й, нейните сили са тотално отслабени.
Преди това резултатите от правените на феномена проби демонстрират, че Ванга съумява да предсказа в към 70% от случаите достоверно какво следва на тези, които й насочат запитване.
И досега не е ясно по какъв начин тъкмо тя е стигала до информация, която вади във време на диалога с посетителя си. Според нея самата това става чрез диалози с мъртвите им близки. Другото й пояснение е, че гадае, като опипва бучка захар, върху която са преспали. Ванга е сляпа от момиче и заради това няма по какъв начин да го прави по карти или кристална топка.
Тя не е била и астролог, което пък би обяснило някои нейни хитови проникновения, другояче обясними със средствата на това знание – има доста общи неща сред зодиите и домовете, в които се движат планетите и тяхното отражение върху хората.
Родена в Струмица – български град в днешна РСМакедония, тя изкарва най-голяма част от живота си в Петрич, откакто й отхвърлят да я одобряват в манастир. Това я кара да трансформира в цел на живота си построяването на храм , което и осъществя в края на своя път със спестяванията от дългите десетилетия, в които приема хора, с цел да им „ гледа”, макар че сама по себе си е сляпа.
Легендите я свързват с предсказания за гости като Цар Борис Трети, което би могло и да е правилно, защото негов персонален консултант е вторият български астролог Л. Лулчев и владетелят има емфатичен усет към езотериката. Почти необикновено звучи да я е посещавал Хитлер, комуто да е предсказала още на старта на Втората международна война проваляне в нея. Иначе е реалност, че също като другия огромен български феномен Дънов, и Ванга е емфатичен русофил, което евентуално и изяснява експлоатирането й от тамошните медии. Те дори и посветиха специфичен сериал, какъвто у нас към момента няма изработен.
Не са легенда визитите при нея и многочислените дарове от дъщерята на управлявалия България повече от 30 година Тодор Живков. Благодарение на Людмила и нейното обграждане, показано от хора като Светлин Русев, Ванга съумява да получи утвърждение за работата си от комунистическите управляващи. Те я трансформират в машина за пари, като прибират входна такса от посетителите й – колкото няколко билета за спектакъл при соца.
Самият държавен глава също я посещава, при което е шокиран от нейното разобличаване за опит за самоубийство, който е осъществил и е пазил в най-дълбока загадка даже от щерка си и брачната половинка Мара.
Руският президент от 90-те години Елцин изпраща пиара си, за да му съобщи препоръки от Ванга, както индивидът и самичък споделя нееднократно, в това число и в неделя пред Първи канал на кремълската телевизия.
От настоящите имена в бг политиката и обществото най-близка с Ванга се оказва сегашната несменяема с десетилетия лидерка на Синдиката на учителите Янка Такева, която при соца е една от дребното, които могат да вкарат свои близки без ред при Петричката гадателка.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР