България в обща молитва за здравето на българския патриарх. Храмовете

...
България в обща молитва за здравето на българския патриарх. Храмовете
Коментари Харесай

Стотици миряни се помолиха за здравето на патриарх Неофит

България в обща молитва за здравето на българския патриарх. Храмовете в цялата страна събраха стотици миряни, който се помолиха за скорошното излекуване на Неофит. Негово Светейшество продължава да се лекува във ВМА от белодробно заболяване. От Светия Синод към този момент оповестиха, че неговото положение се усъвършенства.
По време на неделната литургия в храмовете в страната, свещеници и миряни насочиха своите молебствия за скорошно излекуване и излекуване на българския патриарх Неофит. В храм " Св. Неделя " в столицата вярващите се помолиха Негово Светейшество скоро още веднъж да е в положение да продължи своето служение.
" Молим се за неговото излекуване - да се оправи, с цел да може още веднъж да е функционален като глава на нашата черква, тъй като духовността е доста значима за нашия народ ".> Премиерът Николай Денков също се причисли към апела за молебствия. Той уточни, че Негово Светейшество е нравствен лидер на църквата, която е високо уважавана в страната. Премиерът се уповава на известията за подобряващото се здравословно положение на българския патриарх.
Патриарх Неофит се лекува във Военномедицинска академия поради белодробно заболяване. Миряните от варненските храмове горещо се помолиха за възобновяване и скорошното му изписване.
" Бог да посети нашия Светейши патриарх със своята благотворителност и благосклонност да му вдъхне здраве, да го вдигне от болничното легло и да продължи своето служение ".> По информация на Светия Синод здравословното положение на Негово Светейшество се усъвършенства. Надеждите са патриарха да посрещне Рождество Христово с останалите духовници и вярващите.> БНТ
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР