България трябва спешно да изпълни изискванията и сроковете по строежа

...
България трябва спешно да изпълни изискванията и сроковете по строежа
Коментари Харесай

Борисов: Турски поток и газовата тръба с Гърция трябва да се строят паралелно

България би трябвало незабавно да извърши условията и периодите по градежа на „ Турски поток”, защото от него зависят и други страни. Това разяснява на летище София след завръщането си от Мароко министър председателят Бойко Борисов, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Борисов посочи, че втората тръба на „ Турски поток” и градежът на газовата връзка с Гърция би трябвало да вървят редом, тъй че да можем да си осигурим повече източници.
Министър-председателят подсети, че плановете са съгласувани с Европейската комисия.
По отношение на строителството на 11-километровия сектор на тръбата до турската граница, Борисов съобщи, че още от лятото, след откриването на компресорната станция в Лозенец, страната малко по малко, „ тихичко” работи по построяването на свързващата тръба с Турция.
Министър-председателят не чака вътрешнополитическа офанзива във връзка с „ Турски поток”.
„ Газпром “ деликатно следи развиването на плана по разширението на националната газопреносна мрежа на България, която се осъществя от „ Булгартрансгаз “ в сектора от българо-турската до българо-сръбската граница. Компанията е заинтригувана от реализацията на плана и чака 3 фаза от състезанието “, се споделя в формалното известие на съветската корпорация, представено от организация ТАСС. Това значи, че втората тръба да Турски поток ще премине през България. Това разгласи на ексклузивен брифинг в Народното събрание енергийният министър Теменужка Петкова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР