България трябва незабавно и спешно да започне да издава визи

...
България трябва незабавно и спешно да започне да издава визи
Коментари Харесай

За спешно издаване на визи за руски туристи, настояват от БХРА

България би трябвало неотложно и незабавно да стартира да издава визи на съветски туристи. Това е безапелационната позиция на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). " Само преди часове от Руската федерация оповестиха, че стопират за неопределен срок полетите до Турция поради увеличените се случаи на COVID-19 в страната, а точно към морски почивки в южната ни съседка се бяха насочили главната част от съветските туристи. И откакто тази дестинация става най-малко краткотрайно недостъпна за тях, разумно е незабавно да потърсят опция за към този момент плануваните си ваканции ", изясни ръководителят на БХРА Георги Щерев.

" Колкото и Господ за следващ път да ни потвърждава, че е българин и да прави всичко допустимо да избави летния туристически сезон на България, не трябва да забравяме, че той дава, само че в кошара не вкарва”, означават от асоциацията. Те предизвестяват: " И в този случай бездействието на външно министерство може да се окаже съдбовно за целия туристически бранш ", уверени, че не стартира ли незабавно и незабавно издаването на входящи визи за съветските туристи в България, още веднъж няма да успеем да се възползваме от обстановката.

Конкурентите ни като Кипър и Египет не спят и към този момент издават визи на съветските туристи, акцентират от БХРА. От организацията акцентират: " Икономически не е в този момент моментът Министерство на външните работи да прави политика и да се пробва да демонстрира мускули посредством остри изявления против Руската федерация, тъй като това е пагубно за стопанската система ни, а без стопанска система няма политика ".

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Общият брой на нощувките и на приходите от тях в местата за...

Представителите на асоциацията, който е национално показана с 36 районни структури, недоумяват за какво все още, макар че имаме работещи консулски служби, не се издават визи за съветските туристи, още повече, че към този момент има планувани и директни полети сред двете страни. " Сега е моментът най-малко да се опитаме да възвърнем изгубените си позиции на съветския туристически пазар, като ясно дадем знак, че имаме политическата воля това да се случи ", считат в БХРА.

За да успеем да притеглим съветски туристи през това лято са нужни няколко незабавни ограничения, които могат да се изпълнят елементарно, не костват доста пари, само че ще доведат до огромен резултат и ще са от изключителна изгода за бизнеса, който е на ръба на оцеляването, акцентират от БХРА.

На първо място неотложно би трябвало да стартира издаването на визи. " Това би трябвало да се случва стремително, а експресното издаване на документи да не е по-скъпо от елементарната поръчка ", упорстват от асоциацията. Предвид, че се чака сезонът, доколкото изобщо има подобен, да се движи от резервациите в последния миг, това е от извънредно значение, означават те. " Трябва да се има поради, че множеството Шенгенски визи на съветските туристи към този момент са изтекли поради блокираните от пандемията пътувания, тъй че с цел да дойдат у нас са им нужни визи, издадени особено за България ", обръщат внимание от БХРА.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Визовата политика на България е измежду най-големите спънки за развиването на българския туризъм. Това т...

Да се създадат постъпи за възобновяване на активността на Генералното консулство на България в Новосибирск, защото сега на територията на Русия работят едвам 3 консулски служби, които обработват визите за България от цялата необятна съветска страна, което е извънредно незадоволително и затруднява работата, упорстват от асоциацията.

Според БХРА, значимо е и да се изпрати още един туристически представител в Русия, както и да се засилва работата във всички съветски градове и райони, които са побратимени с български.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР