България трябва ефективно да осигури предно разполагане на нашите съюзници

...
България трябва ефективно да осигури предно разполагане на нашите съюзници
Коментари Харесай

Тагарев: България издаде смесени сигнали към нашите партньори в НАТО и ЕС

България би трябвало дейно да обезпечи предно разполагане на нашите съдружници на наша територия, а многонационалната бойна група да прерастне в бригада, счита министърът на защитата Тодор Тагарев.

Той взе участие в среща с военните ни аташета, на която участваха министър председателят Николай Денков, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и ръководителят на Военното разузнаване бригаден военачалник Венелин Венев, съобщи Българска национална телевизия.

Според Тагарев, без значение от конвенцията от Монтрьо, България би трябвало да обезпечи опция на нашите съдружници да ни оказват помощ за сигурността в Черноморския район. По думите му, страната ни може да се оправи сама с тази задача и би трябвало да работи взаимно със “северните ни съдружници ”.

„ В последните години България издаде смесени сигнали към нашите сътрудници в НАТО и Европейски Съюз. Това пося разделяне в обществото и е проблем за националната сигурност.

България няма тази опасност през днешния ден, тъй като е член на НАТО и Европейски Съюз и би трябвало да участваме в това партньорство. Поради корист с някои исторически обстоятелства, заради съзнателно основаване на напрежение и разделяне в обществото, ние към момента не се възползваме от опциите, които ни дава присъединяване в тези два мощни съюза “, съобщи той.

Той е допълнил, че страната ни е получила самопризнание от съдружниците за подготовката на морски експерти за Украйна. Посочил е още, че разликата сред актуалното и предходното държавно управление е не толкоз в това, което предоставяме като помощ към Киев, а в метода на говорене.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР