България трябва да получи главен прокурор, който дължим на обществото.

...
България трябва да получи главен прокурор, който дължим на обществото.
Коментари Харесай

Правосъдният министър: Дължим на обществото нов главен прокурор

България би трябвало да получи основен прокурор, който изискуем на обществото. Това разгласи правосъдният министър Надежда Йорданова.

Йорданова приказва преди началото на днешното съвещание на Висшия правосъден съвет, на което ще взема решение дали да приключи предварително мандата на основния прокурор Иван Гешев. На предходното си съвещание съветът одобри като възможни за разглеждане всъщност 5 от посочените от правосъдния министър Надежда Йорданова учредения и 3 отчасти. Едно беше отхвърлено като неприемливо.

По мотив идното дефинитивно приемане на измененията в Закона за правосъдната власт, които плануват закриване на профилираното правораздаване, Йорданова изрази убеденост, че народните представители ще поддържат най-хубавите оферти.

" С отстраняването на Иван Гашев в качеството му на основен прокурор ще решим това събитие, че България е извънредно време на получи основен прокурор, който изискуем на обществото, който споделя и отстоява всички морални стандарти и пази правата на хората без да ги нарушава. Предстои да забележим дали двете производства ще бъдат обединени. В разпоредбите е позволена такава опция. Конкретната компликация е, че и двете производства се намират на друг стадий от своето развиване, по тази причина споделих че следва да забележим какъв ще е дебата в пленума ", съобщи Йорданова.

За премахване на основния прокурор са нужни най-малко 17 гласа, които да поддържат настояването на правосъдния министър.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР