“България стои до съюзника си Обединеното кралство. Използването на токсични

...
“България стои до съюзника си Обединеното кралство. Използването на токсични
Коментари Харесай

Това ли е политическата ни позиция

“България стои до съдружника си Обединеното кралство. Използването на токсични химикали е нелегално и би трябвало да бъде наказано по най-категоричния вероятен метод. ” С това известие в обществената мрежа “Туитър ” в сряда вечерта българският министър на външните работи Екатерина Захариева разгласи позицията на София в разгарящия се интернационален скандал, към покушението против някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия, във Англия на 4 март. Посланието на първия посланик на България и краткотраен ръководител на Съвета на външните министри на Европейски Съюз, е оповестено в “Туитър ” часове, откакто английското държавно управление разгласи, че ще експулсира от своя територия 23-ма съветски дипломати, за които се допуска, че са сътрудници на тайните служби на Москва.

Пред вестник “Труд ” представителят на министерството на външните работи Иван Димов удостовери, че позицията на министър Захариева е формалната такава на София в аферата досега. И би трябвало да се преглежда като обръщение на взаимност към Лондон, а не като присъединение към глобите, които Англия разгласи че постанова против Русия. Обща позиция на Европейския съюз по въпроса за бъдещите връзки с Москва ще бъде взета на идния Съвет на държавните и държавните ръководители на страните членки, който ще се състои на 22-23 март в Брюксел.

Коментар “Труд ”
С държание на ръководители


Изгубени в актуалната дипломация – се оказахме, уважаеми сънародници, в историята към хипотетичното нападение с токсично вещество против някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му, Юлия, във Англия. Много ни се насъбра, ръководители на Европейски Съюз! Пък и държавното управление избра да се скрие на този стадий от аферата и да остави в ръцете на Министерство на външните работи на България, да отстоява позициите му. Както може би се и допуска в такава обстановка, минус достолепието. В последна сметка “цвърченето ” в “Туитър ” през 140 знака на обръщение, е наложеният нов модел на държание в актуалната външна политика. Който пропуща тези обстоятелства, се залъгва, че следи от близко събитията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР