България стартира кампания с фокус върху ползването на сексуални услуги,

...
България стартира кампания с фокус върху ползването на сексуални услуги,
Коментари Харесай

Не си играй със съдбата им!

България започва акция с фокус върху използването на полови услуги, предоставяни от жертви на трафик

По мотив 18 октомври - Европейския ден за битка с трафика на хора, започва втората част на акцията за предварителна защита на трафика на хора, с фокус върху половата употреба, под надпис „ Не си играй със ориста им ", проведена от Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност " и Националната комисия за битка с трафика на хора (НКБТХ), с поддръжката на EMPACT. Идеята, креативните решения и реализацията на акцията са плод на напълно български екип, а дейностите още веднъж ще се осъществят в 26 европейски страни.

Акцентът на втората част от акцията е подложен върху използването на полови услуги, предоставяни от жертви на трафик. Търсенето на полови услуги е един от главните фактори, които стимулират нарушителите да експлоатират жертвите си. Не всяко момиче, което проституира, го прави непринудено, а когато клиентът знае това, той е съизвършител в закононарушение и неговите действия също подлежат на наказване и наказания.



„ Не си играй със ориста им " ще се популяризира още веднъж на територията на страните на генезис на жертви на трафик, както и в страните на дестинация. „ Страни на дестинация " са тези страни, в които трафикантите експлоатират жертвите си, а клиентите им употребяват техните услуги. Понякога без да подозират, от време на време досещайки се, а различен път - с ясното схващане, че момичето заплаща тяхното мимолетно наслаждение с цената на достолепието си, с болката, унижението и страха да живееш в клопката на употребата.

Всяка година стотици млади дами залагат ориста си на карта. Сексуалната употреба от време на време остава невидима. Бъдещето им може да е друго. Трафикът на хора е закононарушение. Хората, които заплащат за полови услуги от жертви на трафик, носят наказателна отговорност.
Годишно по данни на Прокуратурата на Р България над 300 души стават жертви на полова употреба. Обичайно това са млади дами и девойки, търсещи възможноси за по-добър живот в страните от Западна Европа.

От началото на годината в профилираните услуги към Националната комисия за битка с трафика на хора 13 потърпевши от трафик за полова употреба са получили протекция и поддръжка.

Кампанията е резултат от взаимната работа на секретариата на Националната комисия и ГДБОП, с изобретателното присъединяване на рекламна организация New Moment New Ideas Sofia. Тематичното видео още веднъж е дело на един от най-известните режисьори в България - Валери Милев. За есенната акция са основани голям брой визии за онлайн и офлайн разпространяване, както и аудиоспот.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР