България срещу световния вицешампион след 19 мача без победа далеч от дома

...
България се изправя срещу световния вицешампион Хърватия във втората си
Коментари Харесай

България се изправя срещу световния вицешампион Хърватия във втората си контрола в Катар. Мачът между двата тима е днес от 16,00 часа.

Хърватите са в серия от 10 поредни мача без загуба. За последно те завършиха 1:1 със Словения в друг мач от приятелския турнир в Доха. България пък няма победа вече 19 поредни мача като гост. В това число влиза и поражението с 1:2 от Катар преди няколко дни.

За тези мачове селекционерът Златко Далич реши даде почивка на най-добрите си футболисти. Но дори и без асовете си, „шахматистите“ остават много силни.

Ясен Петров ще направи доста промени по състава. Очаква се Николай Михайлов да седне на пейката, а шанс за изява да получи някой от младоците вратари Светослав Вуцов или Иван Дюлгеров. В халфовата линия може да се появи Ивайло Чочев.Титуляр няма да е и Мартин Минчев. Играчът на чешкия Спарта (Прага) води атаката срещу арабите. По всяка вероятност обаче промените няма да спрат дотук, като Петров ще предприеме още ротации.

Днешният сблъсък ще бъде под №9 между България и Хърватия. Балансът е едва една победа за "трикольорите", два равни и пет загуби. Последният двубой бе на 10 октомври 2015 година в Загреб, когато домакините ни отнесоха с 3:0 в европейска квалификация. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР