България сключи споразумение за сътрудничество в хокея на лед с

...
България сключи споразумение за сътрудничество в хокея на лед с
Коментари Харесай

Хокейната федерация ще си сътрудничи с Русия, подари екип на Путин

България подписа съглашение за съдействие в хокея на лед с една от най-големите народи в този спорт - Русия. Договорът бе подписан в Санкт Петербург от президента на локалната федерация Владислав Третяк и шефа на българската федерация Мартин Миланов.

Третяк е същинска легенда в хокея на лед. Бившият вратар е спечелил три златни олимпийски медала, 10 международни трофеи и 13 първи места в шампионата на Съюз на съветските социалистически републики. Считан е за най-силния хокеен пазач в цялата история на този спорт.



Като продължение на съвсем 60-годишната традиция България да употребява съветския опит на леденото поле, според съглашението, от този сезон влиза в действие и идно образование на български хокеисти, треньори и съдии в тази страна.

Освен присъединяване в младежки шампионати, ще използваме всички благоприятни условия за разпространение на спорта и у нас.

Покана за мастер клас с българските деца получиха легендите Павел Буре и професор Игор Ларионов. Те са измежду най-ярките съветски хокеисти в историята, от две разнообразни поколения - на 80-те и новото време.

Президентът Миланов и изпълнителният шеф Стоян Бъчваров подариха посредством Третяк българска национална фланелка с номер 11 на президента на Русия Владимир Путин, който е разпален почитател на хокея на лед и постоянно взе участие в демонстративни мачове.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР