България ще забрани временно вноса на храни от Украйна, стана

...
България ще забрани временно вноса на храни от Украйна, стана
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Оставаме солидарни с Украйна, но забраняваме вноса на храни оттам

България ще забрани краткотрайно вноса на храни от Украйна, стана ясно от служебния министър-председател Гълъб Донев  Гълъб Донев Гълъб Донев е роден през 1967 година в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. преди началото на постоянното съвещание на кабинета. Забраната за храни от Украйна няма да важи само за артикули, които минават директно през територията на България и имат за последна дестинация други страни.

Основната причина е, че за последната година, обратно на замисъла на така наречен коридори на солидарността, обилни размери храни останаха в страната и разстроиха съществени производствено-търговски вериги. Ако тази наклонност се резервира и усили, което е изцяло действително, е допустимо да се стигне до тежки последствия за български бизнес. Като държавно управление, което работи и взема решение проблемите на българските жители, не можем да допуснем това да се случи, аргументира се Донев.

Той обърна внимание, че европейските институции към момента обмислят съответен отговор на променените условия, и изрази вяра, че Брюксел ще чуе и ще разбере позициите на България, Полша, Унгария и Словакия, които също започнаха сходни ограничения за възбрана на импорт на храни от Украйна.

България остава солидарна с Украйна, само че банкрутите на българските селскостопански производители с нищо няма да допринесат за нейната идея, акцентира още служебният министър председател.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР