България ще се отзове на поканите на всички седем страни,

...
България ще се отзове на поканите на всички седем страни,
Коментари Харесай

САЩ и още 6 държави искат да ни продават нови изтребители


България ще се отзове на поканите на всички седем страни, до които е изпратила искане за правене на оферта за закупуване на нов вид военен аероплан. Това увери заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов, съобщи БНР. Досега страната ни е получила покана за военнотехнически съвещания от Съединени американски щати, само че има индикации за предложения и от други страни, сподели Запрянов, без да ги посочи:

“В момента се намираме в процедура, в която сме изпратили искане за предложение от всички страни. Това са Швеция, Съединените щати, Франция, Италия, Израел. Българската страна няма по какъв начин да повлияе на този стадий по никакъв метод на това, което страните ще решат и вършат. Поканата, която сме получили, е за военнотехнически съвещания и такава покана ние можем да получим освен от Съединените щати. Можем да получим, от която и да е друга страна, и ние ще откликнем положително на такива предложения “, сподели Запрянов.

Във вторник основният секретар на президента Румен Радев, Димитър Стоянов, изрази подозрения за предопределяне изхода от надпреварата за придобиване на нов изтребител. Повод за това стана новината за скорошно пътешестване до Съединените щати на делегация от Министерството на защитата. Сделката за покупка на до 8 изтребителя е на стойност милиард и 800 милиона лв. с Данък добавена стойност, платима за няколко години.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР