България ще окаже подкрепа на децата и семействата, търсещи спасение

...
България ще окаже подкрепа на децата и семействата, търсещи спасение
Коментари Харесай

Президентът се срещна с представителя на УНИЦЕФ в България

България ще окаже поддръжка на децата и фамилиите, търсещи избавление от военния спор в Украйна. Това съобщи президентът Румен Радев на среща с представителя на УНИЦЕФ за страната ни Кристина де Бройн.

Държавният глава акцентира готовността на България да окаже филантропична помощ на бежанците и да обезпечи образование за украинските деца.

" Убеден съм, че ще създадем каквото е належащо като страна и като народ, с цел да предложим положителни условия за живот на децата от Украйна и техните родители ", уточни Румен Радев.



Кристина де Бройн открои дейностите на УНИЦЕФ за оказване на поддръжка за децата в засегнатите от войната райони на Украйна, както и на евакуиращите се от спора фамилии, дами и деца. По оценка на УНИЦЕФ към 1 000 000 деца са напуснали Украйна от началото на военните дейности и организацията е подготвена да ускори поддръжката си за страните, към които се насочат бежанците.

По време на срещата беше разисквано развиването на политиките за децата и фамилиите в България, отбраната на правата на децата, както и основната роля на образованието за пълноценната интеграция на уязвимите деца.

" Президентската институция ще продължи да поддържа политиките за децата и младежите в неравностойно състояние ", акцентира президентът Радев.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР