България ще изпрати хуманитарна и военно-логистична помощ на Украйна. Такова

...
България ще изпрати хуманитарна и военно-логистична помощ на Украйна. Такова
Коментари Харесай

Кирил Петков: Изпращаме хуманитарна и военно-логистична помощ на Украйна

България ще изпрати филантропична и военно-логистична помощ на Украйна. Такова решение е взело държавното управление, заяви министър председателят Кирил Петков на ексклузивен брифинг.

" Днес желая още по-ясно да изразя острото наказание на съветската експанзия върху Украйна. Това е братоубийствена война. В момента от двете страни млади бойци - към този момент няколко хиляди, са починали. Едновременно с това имаме и много цивилни жертви, а и доста огромна част от цивилното население в Украйна се крие по спирките на метрото и чака всеки ден и всяка нощ да има заличаване на техните домове ", съобщи българският министър-председател.

По думите му към този момент е изработен цялостен лист на сънародниците ни в Киев, които са декларирали предпочитание да бъдат евакуирани.

" В момента новият брой е към 140 индивида, имаме 30 индивида в посолството и чакаме зелен кулоар, когато да бъде безвредно и да можем да ги изтеглим от Киев ", акцентира Петков.

" Българското държавно управление не може да стои със затворени очи, когато виждаме мирни жители под подобен огромен риск в тази братоубийствена война ", безапелационен беше министър председателят и продължи:

" Казвам го отново още веднъж - братоубийствена война. Толкова е тъпо по какъв начин един водач стои в сигурност на дългата маса, а млади бойци, поради неговите ужасяващи решения, умират ".

С това се причисляваме към групата на 25-те страни Европейски Съюз и НАТО, които ще поддържат Украйна с филантропична помощ и военно-логистична поддържка, изясни още Петков.

По думите му в тази помощ се включват облекла, обувки, палатки, чаршафи, одеяла.

" Едновременно с това от на следващия ден ще бъде отворена и сметка, която ще се вижда на Червения кръст, където ще се събират средства. Тези средства ще се употребяват за бежанците, които идват от Украйна ", означи министър председателят и добави, че мигрантите би трябвало да бъдат интегрирани в оптимално бърз период като част от работещите хора в България.

" Призоваваме Руската федерация да се откаже от тази злокобна активност, която прави сега. Но Путин би трябвало да знае, че целият свят осъжда неговите дейности.

От своя страна началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов съобщи, че въоръжените ни сили се намират в пунктовете за непрекъсната дислокация и базиране.

" Извършват планова активност за повишение на готовността си за реагиране на рецесии в народен и съюзен формат. Влошаващата се среда на сигурност в Черноморския район наложи предприемане на ограничения в отговор на рецесия. Формирования от всички типове въоръжени сили организират и командване организират мероприятия за повишение на ситуационната информираност за взимане на обосновани решения. Поддържаме подготвеност и организираме мероприятия за гарантиране на суверенитета на страната ни. Подготовка за отговор на дейности, застрашаващи независимостта на Република България. В момента е в ход увеличението и на присъединяване ни в интервенция на Европейски Съюз в Босна и Херцеговина ", сподели адм. Ефтимов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР