България ще даде военнотехническа помощ на Украйна - това предложение

...
България ще даде военнотехническа помощ на Украйна - това предложение
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: България ще даде военнотехническа помощ на Украйна

България ще даде военнотехническа помощ на Украйна - това предложение на " Демократична България " ще бъде гласувано през идващата седмица. Това разгласи пред съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов.

Проекторешението за това е импортирано в петък.

" Сигурен съм, че България другата седмица ще има решение да даде военно техническа помощ на Украйна ", добави той.

Според него ще има болшинство да се даде мандат на кабинета да даде помощ съгласно нашите качества, даже и алегорична.

ГЕРБ и Движение за права и свободи дават сигнали, че са подготвени да дадат поддръжка. Наясно сме, че Българска социалистическа партия няма да поддържат това решение, добави Атанасов.

Каква ще е помощта той не се ангажира да отговори. " Това са неща, които би трябвало да бъдат контрактувани на техническо равнище сред двете страни ", изясни Атанасов.

Той разяснява и тематиката за съветските шпиони у нас. " Похвално е това, което стартира в ДАНС. Крайно време е да се направи пречистване. В службите ни има хора, които работят за руснаците, те би трябвало да бъдат разкрити и осъдени ", разяснява ръководителят на вътрешната комисия в Народно събрание.

Трима разследвани за шпионаж - двама сътрудници на ДАНС и чиновник на министерство. Това е равносметката след спецакцията в контраразузнаването през миналата седмица.

От ДАНС обявиха, че двамата уличени техни чиновници са били шеф на бранш и шеф отдел със стаж над 5 години. Засега обвинявания няма обаче.

Знае се, че и тримата са давали информация на един и същи човек.

Според Атанасов това е резултат на вътрешна разработка на ДАНС, на нейната вътрешна сигурност. Той съобщи, че недоумява за какво прокуратурата не повдига обвинявания, откакто шпионажът е тежко закононарушение.

Той добави, че е трябвало незабавно да има арести.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР