България ще бъде представена от 10 боксьори на Световното първенство

...
България ще бъде представена от 10 боксьори на Световното първенство
Коментари Харесай

Десет българи ще участват на Световното първенство по бокс за мъже

България ще бъде показана от 10 боксьори на Световното състезание за мъже в Ташкент, Узбекистан. Шампионатът на планетата ще се организира от 1 до 14 май. Конкуренцията се обрисува да е извънредно огромна. Заявки са подадени от над 100 страни, а на кръга се чака да се качат повече от 600 състезатели.
Прочетете още
Световното състезание ще бъде и със повишен награден фонд. От Международната федерация (IBA) осведомиха, че ще бъдат раздадени награди в размер на 5.2 милиона $. Шампионите ще получат по 200 хиляди $, сребърните медалисти – по 100 хиляди, а бронзовите от всяка категория – по 50 хиляди $.

„ Подготовката беше изпълнена на 100 %. Всички са здрави и подготвени за Световното състезание. Проведохме редица спаринги, първо с националите на Грузия, по-късно с Франция, Йордания, Люксембург, Азербайджан и Румъния. Това беше от огромна изгода за всички и нашите боксьори съумяха да покачат равнището си и да премерят сили с олимпийски, международни и континентални медалисти. Доволни сме от свършената работа и чакаме с неспокойствие първия гонг на Световното състезание “, сподели старши треньорът на националния ни отбор Жоел Арате.

Отборът на България ще пътува за Ташкент в петък. Съставът, воден от Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров, ще лети през Истанбул с полет от 15:25 часа на Терминал 2.

Съставът на националния ни тим:

48 кг – Ергюнал Себахтин
51 кг – Даниел Асенов
54 кг – Ясен Радев
57 кг – Хавиер Ибаниес
60 кг – Радослав Росенов
63.5 кг – Красимир Джуров
75 кг – Рами Киуан
80 кг – Кристиян Николов
92 кг – Радослав Панталеев
+92 кг – Йордан Морехон

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР