България Шефът на КОНПИ Пламен Георгиев подаде оставка Народното събрание

...
България Шефът на КОНПИ Пламен Георгиев подаде оставка Народното събрание
Коментари Харесай

Шефът на КОНПИ Пламен Георгиев подаде оставка

България Шефът на КОНПИ Пламен Георгиев подаде оставка Народното събрание я одобри със 120 гласа за 31 юли 2019, 12:12  Шефът на КОНПИ Пламен Георгиев подаде оставка Източник: БГНЕС
ефът на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев подаде оставка. Това заяви ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева пред депутатите в пленарната зала по време на съвещанието в сряда.

Тя предложи оставката да бъде гласувана през днешния ден и предлагането влезе в дневния ред на Народното събрание. По-късно стана ясно, че оставката е подадена през днешния ден. Георгиев беше в отпуск, до момента в който против него тече инспекция на данъчните и прокуратурата след абсурда с терасата на жилището му - част от абсурда с жилищата на властта.

Със 120 гласа “, 3 - „ срещу “ и 3 - „ въздържал се “ депутатите одобриха оставката му.

Преди това със 106 гласа „ за “ депутатите взеха решение да извикат Георгиев на чуване преди да се подложи на гласоподаване неговата оставка. Предложението да бъде поканен шефът на КПКОНПИ в пленарната зала пристигна от „ Българска социалистическа партия за България, които го аргументираха с обстоятелството, че не са станали ясни претекстовете за желаното от него предварително преустановяване на пълномощията му. ГЕРБ и Българска социалистическа партия се скараха -от левицата не бяха съгласни с прекратяването на разискванията по оставката. Недоволството на опозицията бе изразено от депутата от Българска социалистическа партия Красимир Янков. От своя страна националният представител от ПГ на ГЕРБ и ръководител на Бюджетна комисия Менда Стоянова сподели в процедура по метода на водене, че също е възмутена от метода, по който Цвета Караянчева води съвещанието. "Почивахме 40 минути, до момента в който чакахме господин Пламен Георгиев да си намерите бъклица и дрян, с цел да може да поканите сътрудниците от ляво да бъдат в залата, пък и да вземат и думата. Може би трябваше да минете по стаите, до стола или до заведението от северната страна. Вие сте длъжна да осигурите спор откакто сме извикали Пламен Георгиев ", сподели още Стоянова.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР