България се присъединява към единната системата за отбрана на ЕС.

...
България се присъединява към единната системата за отбрана на ЕС.
Коментари Харесай

България се присъединява към единната система за отбрана на ЕС

България се причислява към единната системата за защита на Европейски Съюз. Това реши държавното управление на днешното си съвещание.

Основната цел на на Постоянното структурирано съдействие (ПСС) в региона на защитата на Съюза е повишение на отбранителния потенциал на Европейски Съюз в осъществяване на целите от Глобалната тактика на Съюза за външна политика и сигурност. Европейските водачи към този момент се договориха да основат единна система за отбранително съдействие за по-ефективно създаване и придобиване на военна техника. В рамките на плана ще бъдат основани благоприятни условия за взаимно създаване на високотехнологични и скъпоструващи отбранителни качества, в т. ч. посредством съфинансиране от Европейския фонд за защита.

Отбранителните промишлености и развойни организации на страните членки ще вземат участие интензивно в процеса на създаване и произвеждане на нови качества. По този метод средствата, вложени в планове, ще останат в отбранителната промишленост на Европейски Съюз и ще спомогнат за укрепването й, за повишение на нейната конкурентоспособност и основаването на нужните за активността й работни места.

Участието в ПСС, с изключение на представянето на нотификация, допуска и подготвеност от всяка страна да се включи в най-малко един огромен план по самодейността.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР