България се намира в тежка икономическа и здравна криза, която

...
България се намира в тежка икономическа и здравна криза, която
Коментари Харесай

БСП: Да мислим не мандатно, а държавнически


България се намира в тежка икономическа и здравна рецесия, която има опция да прерасне във финансова и политическа. В ръцете на цялото Народно заседание е да не бъде позволено такова развиване. Затова казахме още през вчерашния ден, че би трябвало да се разсъждава не мандатно, а държавнически. Това разяснява в ефира на БиТиВи зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров. Той добави, че партията му е предвидима политическа мощ, само че не е част от статуквото.

Българска социалистическа партия е систематична, предсказуема партия. Ако статукво е да поддържаш една избрана опозиционна и поредна линия, то можем да кажем, че Българска социалистическа партия е предсказуема партия. Вчера показахме такова държание – държавническо и умно, уповавам се такава да бъде и работата на Народното събрание, съобщи Атанас Зафиров.

Не са водени публични диалози за поддръжката на ръководителя на Народно събрание, означи той. Подкрепата за Ива Митева беше изпълнен ангажимент на партиите, които се обявиха като партии на смяна, поставям и Българска социалистическа партия включително, които споделиха, че са за разграждане на модела ГЕРБ и модела " Борисов “, изясни Зафиров. По думите му изборът на ръководител на Народното събрание е мощен знак, че това безапелационно болшинство против ГЕРБ може да продължи по този метод. Според него Ива Митева има впечатляваща биография и ще бъде подобаващ ръководител на Народното събрание.

По тематиката за партийната дотация Българска социалистическа партия също има поредна политика, означи той.

Много пъти сме казвали, че подобен метод би тласнал партиите в непредсказуема посока, най-малкото тъй като няма да бъде ясно от къде ще се финансира една партия. Въпрос на разговор е дали Българска социалистическа партия ще поддържа партийната дотация да стане 1 лев, сподели Зафиров. Но акцентира, че от партията считат, че с такава дотация партиите доста мъчно биха могли да извършват демократичните си функционалности.

На народен съвет следва да се разиска дали Българска социалистическа партия ще влезе в кабинет с специалисти, в случай че са поканени от „ ИТН “, съобщи зам.-председателят на парламентарната група на социалистите.

Ние сме подготвени за всевъзможен сюжети, уповавам се че въпреки всичко този парламент ще откри волята да излъчи държавно управление, сподели Зафиров.

По отношение на Изборния кодекс той призна, че имат има общи хрумвания с партията на Слави Трифонов, които биха подкрепили.

Ако мандатът стигне до нас, тогава ще вземем решение, съобщи Зафиров. Той е безапелационен, че сега няма лидерски проблем в Българска социалистическа партия, структурите стоят зад Нинова. Политикът добави още, че на утрешното съвещание на управлението на левицата ще поддържат президентската двойка Радев-Йотова.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР