България, Румъния и Хърватия преминаха задълбочена проверка, която показа, че

...
България, Румъния и Хърватия преминаха задълбочена проверка, която показа, че
Коментари Харесай

ЕК очаква положително решение за присъединяването на България към Шенген

България, Румъния и Хърватия минаха задълбочена инспекция , която сподели, че извършват всички условия за присъединение към Шенген. Това заяви  еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон на конференция в отговор на въпрос.

Допълнителните инспекции, поискани от някои страни, демонстрираха, че България и Румъния са повишили още повече отбраната на външните граници , добави тя.

Изобщо нямаме такава информация, съобщи Йохансон във връзка изказвания на нидерландския министър председател Марк Рюте, че б ългарската граница може да се премине " против 50 евро " рушвет.

Съветът на Европейски Съюз разполага за идното съвещание в четвъртък с всички отчети, които демонстрират, че България, Румъния и Хърватия напълно извършват всички условия , уточни Йохансон. Тя изрази очакване гласуването на европейските министри на 8 декември да докара до позитивен за трите страни резултат.

Онези, които се съмняват в оценката на комисията, би трябвало да знаят, че разширението на Шенген ще докара до повече и по-добър надзор на границите, съобщи зам.-председателят на Европейска комисия Маргаритис Схинас. Мит е и е непочтено да се твърди, че разширението на Шенген ще докара до по-малко надзор, добави той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР