България Пуснаха под парична гаранция задържаните за замърсяването на р.

...
България Пуснаха под парична гаранция задържаните за замърсяването на р.
Коментари Харесай

Пуснаха под парична гаранция задържаните за замърсяването на р. Юговска

България Пуснаха под парична гаранция арестуваните за замърсяването на р. Юговска На този стадий двамата обвинени отхвърлят да дават пояснения 26 февруари 2020, 16:18  Пуснаха под парична гаранция арестуваните за замърсяването на р. Юговска Източник: РИОСВ-Пловдив
адържаните за замърсяването на река Юговска, шефът на "Лъки Инвест " АД и отговорникът на хвостохранилището са освободени от ареста против парични гаранции от по 5000 лв., заяви за Българска телеграфна агенция Венелин Савов, прокурор от Районната прокуратура в Асеновград.

Управителят на сдружението "Лъки Инвест " АД и отговорникът на хвостохранилище бяха арестувани за 72 часа с разпореждане от дежурния прокурор.

Те са упрекнати за това, че в съучастничество, съзнателно са позволили замърсяване на р. Юговска и по този метод са основали заплаха за хора, животни, растения, почви и са създали водата негодна за приложимост.

Двама души са упрекнати за замърсяването на река Юговска

На този стадий двамата обвинени отхвърлят да дават пояснения. Предвиденото наказване за това закононарушение е от 1 до 5 години затвор и санкция от 5000 до 30 000 лв..
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР