България претърпя трета поредна загуба във волейболната Лига на нациите

...
България претърпя трета поредна загуба във волейболната Лига на нациите
Коментари Харесай

Нова загуба остави волейболистите на дъното в Лигата на нациите

България претърпя трета поредна загуба във волейболната Лига на нациите (VNL), която се оказа и най-тежката за отбора ни от началото на новия сезон в световния комерсиален шампионат на интернационалната федерация (FIVB). В предпоследната си среща от първата седмица в Отава (Кан) селекцията на Николай Желязков бе разгромена с 0:3 (-19, -19, -23) от международния първенец Полша.

Старши-треньорът заложи на пробен състав с разпределител Добромир Димитров, диагонал Денис Карягин, посрещачи Аспарух Аспарухов и Светослав Иванов и центрове Стефан Чавдаров и Николай Колев с либеро Мартин Иванов.

След тежко изгубения първи гейм в игра започнаха да се появяват и огромна част от титулярите отпред с плеймейкъра и капитан Георги Сеганов. На полето излязоха още Александър Николов, Радослав Парапунов, Алекс Грозданов и Мартин Атанасов.

Блокировачът Колев стана най-резултатен в отбора ни с 13 т. (4 блока), а влезлите от пейката Николов (1 блок) и Парапунов се включиха надлежно с 9 т. и 6 т.

В топреализатор на извънредно подмладения състав на " тайфа полска " се трансформира Мачей Музай с 13 т. (1 блок), а още двама способстваха с двуцифрен актив - Бартош Кволек с 12 т. (2 аса) и Бартоломей Липински с 11 т. (1 ас).

След като в първите си два мача позволиха провали с 1:3 против Сърбия и 2:3 против Германия, волейболистите ни имат 1 т. (0-3) и заемат 13-а позиция от 16 тима в класирането. Зад нас са единствено три отбора без извоювана точка - Китай, Австралия и Канада.

Именно " кленовите листа " са идващият противник на националите ни и последна вяра за триумф в откриващия минитурнир от VNL. Домакините са единственият тим, който до момента няма извоюван нито един гейм. Двубоят България - Канада е довечера в среднощ наше време и ще бъде предаван директно по платения състезателен канал " Макс спорт 3 ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР