България премина психологическия праг от 1 000 болни от COVID-19.

...
България премина психологическия праг от 1 000 болни от COVID-19.
Коментари Харесай

Плевен изпревари София по брой на новозаразени с COVID-19

България мина психологическия предел от 1 000 заболели от COVID-19. А София за първи път първа по брой на новозаразени- столицата беше изместена от Плевен.

Болните у нас са 1015, а новите случаи за последното денонощие са най-вече в Плевен - 17.
Плевенското село Буковлък няма да се слага под карантина Тестването за COVID-19 в селото продължава, ще се вземат още проби
Най-голямото плевенско село Буковлък, което се готвеше за цялостна карантина поради инфектирани шивачки от града, няма да бъде запечатано, заяви Оперативният щаб.

Тенденцията към повишаване броят на заболелите в Плевен е от три дни. Това главно се дължи на разпространяването на вируса в огромно шивашко дружество - с 5 случая първия ден, 19 през вчерашния ден и през днешния ден още 13. Така броят на откритите инфектирани единствено в цеха към този момент е 37. А тестването на личния състав продължава. Предприятието към този момент не работи, а фоайето му е превърнато в клинична лаборатория.

Снимка: БГНЕС / EPA
Вирусът е заловен при една от шивачките, настанена за лекуване в плевенската болница. Тестването на сътрудниците й продължава.

" Вчера са взети към 40 проби. Днеска предстоят да бъдат взети още, като задачата ни е цялостно 100% проучване на засегнатия завод и една представителна група от най-малко 15% от останалите цехове, която също ще бъде изследвана ", изясни доктор Николай Деков от РЗИ – Плевен.
Още 2 жертви на ковид у нас, 1015 са доказаните случаи на COVID-19 За денонощието са умряли двама души от ковид - жена от Сливен ма 77 години и 49–годишен мъж в „ Пирогов “
Още през вчерашния ден стана ясно, че четири от инфектираните са от Буковлък. Кметът изиска неотложно затваряне на селото. Днес националният действен щаб дефинира мярката като неналожителна и върна топката на локалната власт.

Снимка: БГНЕС / EPA
От РЗИ - Плевен към този момент не обмислят затваряне на селището. Властите не изключват обаче, че сюжетът в шивашката компания може да се повтори и в други работещи предприятия.

" Те заявиха, че всичко, което се желае от тях се съблюдава...Но мое надълбоко разбиране е, че без персонална и групова отговорност няма по какъв начин да се оправим с този вирус ", уточни и кметът на Плевен – Георг Спартански.
Доц. Кунчев: Вървим към леко разпределяне на ограниченията против COVID-19 Може скоро да бъде вдигната възбраната за посещаване на градинки и паркове, съобщи основният здравен контрольор
Инфекциозната клиника в града разполага с 40 кревати. В подготвеност за банкет на пациенти с COVID-19 са и други отделения.

Коронавирусът и България Трафикът към София последователно се възстановява Специална телефонна линия ще съветва хората с хронични болести за COVID-19 Възстановиха детските и женски съвещания при специфичен режим Още инфектирани с ковид във Видинската болница 975 са доказаните случаи на COVID-19 у нас Доц. Кунчев: Вървим към леко разпределяне на ограниченията против COVID-19 В Спешна помощ: 13 с потвърден COVID-19 при 266 позитивни бързи теста Здравното министерство прекратява инвитро процедури поради COVID-19 „ Галъп Интернешънъл “: За над една пета от българите демокрацията не е ефикасна по време на рецесията Все по-малко хора търсят лекарска помощ в изключителното състояние 929 са към този момент доказаните случаи на COVID-19 у нас Отварят пазарите в страната Няма изясненост по какъв начин и къде ще се лекуват пациенти от психиатричните лечебни заведения Български доктор за борбата с COVID-19 във Англия: Системата е доста претрупана Тихомир Безлов за рецесията " COVID-19 ": Може да последва завладяване на бизнеси Работата на здравния посредник в изискванията на пандемия от ковид Очакват се резултатите от тестванията за ковид на водачите в градския превоз в София Екип на bTV с полицейските патрули във „ Факултета “: Спазват ли се ограниченията против COVID-19? Криза по време на пандемия: Как един очен доктор е единствената вяра против вируса във Видин Маринов: Прибиращите се в София ще имат проблем да излязат от другите градове
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 1 015 40 47 174 Света 2 571 545 15 785 178 281 701 070 Заразени* Нови Починали България 1 015 40 47 Света 2 571 545 15 785 178 281
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР