България преживява втора продължителна политическа криза с дълбоки основи. Надеждата,

...
България преживява втора продължителна политическа криза с дълбоки основи. Надеждата,
Коментари Харесай

Иван Костов: В българската криза пораженията непрекъснато се увеличават

" България претърпява втора продължителна политическа рецесия с дълбоки основи. Надеждата, че ще бъде позволена единствено от този нов кабинет, е подложена на подозрение. ". Това съобщи пред БНР Иван Костов, министър председател от 1997 година до 2001 година.

За него българската рецесия е разказана в теорията на частните диференциални уравнения. Кризата се разказва с една разтваряща се серпантина, т.е., нанасят се провали, които непрестанно се усилват , това става все по-неовладяемо.

По думите му, когато девалвацията на думите се прави от овластените институции, вместо да се овладее риск, се прави опит да се овладее рецесия и се вършат трагични неточности .

Според Костов това е повода да се наложи мораториума върху цената на електрическата енергия. Разликата сред ръководство на опасности и преодоляване на рецесиите е фундаментална . Рискът е вероятностна заплаха , която може да бъде предотвратена и управляема.

" Кризата е случила се заплаха . Кризата, за разлика от рисковете, е неуправляем развой, тя се овладява - възвръща се управляемостта посредством комплицирани проце си на идентификация на провалите и тяхното обезвреждане, посредством идентификация на рисковете . Кризата се овладява посредством закриване и преструктуриране на цели елементи на системата, посредством стратегическо прегрупиране , отвод от цели, преориентация. От тази позиция у нас можем да приказваме за рецесия в политическата и в институционалната система на страната ", сподели Иван Костов.

Според него опазването на здравето е друга система в рецесия, тъй като не може да спре свръхсмъртността в страната.
 За опазване на здравето дават още 61 011 200 лева
За опазване на здравето дават още 61 011 200 лева

Това реши Министерски съвет днес

Бившият министър председател акцентира, че броят на популацията понижава с по-високи темпове, в сравнение с в една елементарна обстановка. Спадът на популацията е един неукротим развой. " Всички институции не извършват задължението си към българското опазване на здравето ", безапелационен е Костов.

Той посочи, че регулаторните органи стоят над изпълнителната власт и над законодателната власт във връзка с функционалностите, които извършват , и дълга, който имат към обществото. " Законодателната власт влезе брутално в пълномощията на тези институции. Пораженията могат да се окажат доста тежки ", счита някогашният министър председател.

" Ние към този момент сме общество на страха, " само че целият свят се люшка сред крайните си страхове и това ги прави изключително сензитивно към риско вете ", сподели Костов. Според него политиците назовават ценовия риск рецесия, с цел да оправдаят личното си изтощение. Така работи системата на пресилване на заплахите, сподели той.

Един от методите за справяне с рецесия е като концентрираш власт, само че това не е най-хубавият метод , изключително в случай че тази централизация се обърне с противоположен знак, добави още Костов.

" Другият метод е децентрализация на властта, когато всеки поеме личната си отговорност. Така демократичните системи се оправят с рецесии ... В България се поема по първия стандарт ".

В момента няма рецесия на цените , безапелационен е Костов.

" Криза има, когато пазарът се опустоши, когато няма артикули, когато цените дотам изкривяват търсенето и предлагането, че се появяват големи стокови дефицити, когато рухва пазарът. Това е ценова рецесия и сме го претърпели през 1990 и 1996-1997 година. Сега имаме динамичност на цените ".
 Нейнски за Договора с РСМ: Не отваряйте Кутията на Пандора
Нейнски за Договора с РСМ: Не отваряйте Кутията на Пандора

Екзотични хрумвания сега отслабват българската позиция

Относно блокажа на началото на договарянията за еврочленство на Република Северна Македония Костов счита, че Европа не може да отбрани полезностите, които прокламира , да вземем за пример - мултикултурализма.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР