България предложи на Световната организация по туризъм да бъде създаден

...
България предложи на Световната организация по туризъм да бъде създаден
Коментари Харесай

Обмисля се създаването на Световен път на древните цивилизации

България предложи на Световната организация по туризъм да бъде основан Световен път на античните цивилизации. Според министъра на туризма Николина Ангелкова той ще съставлява пояс от туристически дестинации в Азия, Европа, Африка, Америка и Австралия, напълно свързани с културно- историческото завещание.

Днес в София се организира Международен конгрес на международните цивилизации и историческите направления с участници от петте континента.

Създаването на Световен път на античните цивилизации, по сходство на Пътя на коприната, ще помогне да се опознае културното завещание на обособените страни и да се даде късмет да се развиват стопански районите. Засега това е концепция, която ще се разиска от Световната организация по туризъм.Първите български обекти ще са тези от листата на културното завещание на ЮНЕСКО- Мадарския коннник, Боянската черква, Казанлъшката гробница. После ще се прибавят още.
Николина Ангелкова, министър на туризма: България е доста богата на културно- историческо завещание, постоянно разясняваме над 40 хиляди артефакта има, тъй че доста е мъчно да се избере и считам, че това би била една подинициатива с оглед включване на всички общности и хора, които се интересуват от просвета и завещание в България.  Какви ограничения се подхващат против дефицита на фрагменти в туризма? Какви ограничения се подхващат против дефицита на фрагменти в туризма?
България регистрира растеж на сезонните служащи в туризма от други страни. По данни на общественото министерство тази година те са 2 пъти повече в съпоставени...

Вежди Рашидов пък показа своята концепция за съдействие с Гърция и Турция.
Вежди Рашидов, ръководител на парламентарната комисия по просвета и медии: Защо да не създадем, вместо да си крадем туристите, Балканския триъгълник за развиване на туризма. Маршрути- от Атина да кацнат, през България, от Истанбул да излизат и противоположното.
В античния комплекс „ Сердика “ министър Ангелкова откри ревю с достоверни туристически артикули от 11 общини на страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР