България постигна наистина значителен политически и дипломатически успех. Днес българският

...
България постигна наистина значителен политически и дипломатически успех. Днес българският
Коментари Харесай

`Значителен успех! Следващата проява на зрялост е да не се държим покровителствено спрямо Северна Македония` -

България реализира в действителност забележителен политически и дипломатически триумф. Днес българският парламент, въпреки и с известно забавяне, прояви забележителна политическа зрялост и беше на равнището на този триумф. Следващата и не по-малко значима демонстрация на зрялост ще бъде да не се държим заядливо, покровителствено, а камо ли искрено враждебно към Северна Македония.

Това написа евродепутатът в коментар, откакто .

Той поучава " да приемем умерено напрежението, което неизбежно ще съпътства решението на управляващите в Скопие " и прецизира, че - обратно на вчерашната - това решение " напълно не е взето още ".

" И да не забравяме, че стратегическият ни народен интерес са близки, приятелски връзки без граници посред ни. Това изисква ние да приемем една значима историческа действителност - днешна Северна Македония не е и няма да бъде нито част от България, нито " клиент " на България на Балканите и в Европейски Съюз. Важното е да не бъде враждебна към нас и да не бъде " клиент " на Белград - а през последните две години допринесохме доста за точно тези рискови трендове ", написа още Радан Кънев.

Ветото бе отхвърлено след съвсем петчасови диспути в пленарната зала по предложение, импортирано от Христо Иванов - съпредседател на " Демократична България ". От гласувалите 228 депутати 170 бяха ЗА, 37 - ПРОТИВ, а 21 гласоподаваха ВЪЗДЪРЖАЛ съдебна експертиза. С решението си българският парламент приема предлагането на френското председателство на Съвета на Европейски Съюз.



ЗА гласоподаваха групите на " Продължаваме промяната ", " Демократична България ", ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. 18 народни представители от Българска социалистическа партия гласоподаваха ВЪЗДЪРЖАЛ съдебна експертиза, а четирима - ПРОТИВ. Всички от " Възраждане " също гласоподаваха ПРОТИВ. Шестимата напуснали парламентарната група на " ИТН " разделиха гласовете си поравно сред трите благоприятни условия за гласоподаване.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР