България попадна в изключително силна група заедно с отборите на

...
България попадна в изключително силна група заедно с отборите на
Коментари Харесай

Дора Рангелова: Целта ни е да запазим мястото си в групата

България попадна в извънредно мощна група дружно с тимовете на Украйна, Швеция и Естония в Група I на зона Европа/Африка на “Фед Къп”. В другата група са Русия, Полша и Дания. За България ще играят Виктория Томова, Изабелла Шиникова, Гергана Топалова и Петя Аршинкова. Победителите от всяка група ще играят на край за продобиване на промоция. Последният в групата пък ще играе, с цел да се избави от изпадане.

От през днешния ден тренировки започнаха Шиникова, Топалова и Аршинкова, а Томова ще се причисли в последния миг, тъй като взе участие на шампионат в Австралия.

Капитанът на тима на България за " Фед Къп " Дора Рангелова показа упованията си особено за уеб страницата на Българската федерация по тенис. " Готвим се за “Фед Къп” по този начин както всяка година. Групата за първи път е толкоз мощна с толкоз класни тенисистки. Това ще бъде един дребен " Голям шлем ", тъй като има 6 състезателки от първите 50 в света. Надяваме се да имаме и малко шанс, с цел да може да останем в тази група. През предходната седмица Шиникова игра доста добре на шампионат във Франция, където стигна до полуфинал. Неприятно се получи с Аршинкова и Топалова, които бяха на шампионат в Анталия, само че заради неприятното време цяла седмица не са могли да играят. Така в идващите дни ще наблегнем малко повече върху това да си върнат игровата процедура ", разяснява Рангелова.

Според нея отсъствието на двете най-хубави тенисистки на Украйна - Елина Свитолина и Даяна Ястремска, не прави противника по-малко класен. " Свитолина и Ястремска няма да играят, само че все пак имат доста мощен състав и страхотни тенисистки. Разбира се, че е добре, че те двете няма да играят, само че не мисля, че ще ни бъде по-лесно и против другите. С оглед на това, че за втора поредна година подмладяваме тима, несъмнено ще се борим за оставане в групата, изключително в тази мощна компания, която ни се падна. Има два тима, които слизат от Световната група по този начин, че главната ни цел ще бъде оставане в групата и се надявам да се оправим с тази тежка задача ", добави капитанът на българския отбор.

Рангелова добави, че има концепция и на кои тенисистки ще разчита за мачовете по двойки, само че отхвърли да уточни имена на този стадий. " Аз имам концепция, само че както всяка година ние имаме избрани компликации в построяването на двойката по простата причина, че нямаме състезателки, които играят най-вече на двойки. Има много тимове, които си водят състезателки, които играят единствено на двойки на шампионатите. Ще се опитам да образувам една двойка, на която да можем да разчитаме ", приключи тя.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР