България получи предупреждение със списъка Магнитски“. Можеше този втори списък

...
България получи предупреждение със списъка Магнитски“. Можеше този втори списък
Коментари Харесай

Елена Поптодорова коментира санкциите по Магнитски

България получи предизвестие със листата „ Магнитски “. Можеше този втори лист да бъде отсрочен, в случай че бяха признати съответните закони. Това сподели дипломатът и някогашен дипломат в Съединени американски щати Елена Поптодорова в студиото на „ На фокус с Лора Крумова “ по NOVA.
Всичко по тематиката: Новите наказания " Магнитски " 68
Тя уточни, че в случай че беше признат законът на Крум Зарков,щеше да се " омекоти " оценката за системата, да се даде доказателство, че политическата класа се е „ стреснала “.

Поптодорова уточни, че включването на Англия е значим фактор, тъй като демонстрира, че се уголемява юрисдикцията, която следи противозаконните, корупционни потоци и в Европа.

Тя бе безапелационна, че описът „ Магнитски “ не може да бъде изработен без предварителна обстойна инспекция. „ Когато приказваме за глобени лица, то те в никакъв случай не са единствено и само в доста стеснен „ коловоз “. Във всички случаи това има отношение към финансови системи, към въпроси на сигурността “, разяснява тя.

Поптодорова счита, че „ доста се стяга примката освен към Прокуратурата “. Тя разяснява визитата на прокурора Гешев в Съединени американски щати като „ покъртителен опит за възвеличаване в България на връзките му със Съединени американски щати “. Тя добави, че Гешев се е видял с двама от дълго време напуснали конгресмени.

Не бива да има никакви илюзии във връзка с американските и английските служби, сподели Поптодорова.

Поптодорова разяснява и проблемите в енергетиката в страната. Тя уточни, че диалозите с „ Уестингхаус “ текат повече от 10 години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР