България получи домакинството на световна олимпийска квалификация по борба през

...
България получи домакинството на световна олимпийска квалификация по борба през
Коментари Харесай

България ще бъде домакин на олимпийска квалификация по борба през 2020 година

България получи семейството на международна олимпийска подготовка по битка през 2020 година, която ще бъде последна за игрите в японската столица Токио. Решението беше гласувано от конгреса на Международната федерация (UWW) в Будапеща (Унгария).

За последно страната ни посрещна сходен конгрес за Лондон 2012, само че тогава пресявката беше единствено за Европа.

Надпреварата за квотите стартира от следващата година на международното състезание в Астана (Казахстан). Тогава най-хубавите петима ще получат визи за Япония, които обаче не са поименни. А в София квотите ще са единствено за финалистите.

Същевременно форумът в Будапеща удостовери и семейството на София за Мондиал 2019 при кадетите.

"Изключително огромно самопризнание за България. При гласуването делегатите регистрираха и отличната организация на страната ни при сходни огромни надпревари през годините ", съобщи президентът на федерацията Христо Маринов, който участва на конгреса на UWW.

Битката за двете огромни шампионати стартира още от ръководството на легендата Валентин Йорданов, който сега е почетен президент на БФ Борба.

Утре в Будапеща започва международното състезание, а първи от българите на тепиха ще излязат Владимир Дубов (61 кг), международен и европейски вицешампион от 2013 година, и Мирослав Киров (74 кг), бронзов медалист от Евро 2014.

Жените стартират от вторник, а страната ни залага за призово място на двете европейски шампионки Биляна Дудова (57 кг) и Тайбе Юсеин (62 кг). Първенството ще завърши на 28 октомври с дуели при класиците.

На шампионата в Будапеща е участват близо 2000 посетители и спортисти. От тях 860 състезатели от 114 страни ще се хвърлят в борба за систематизиране на 30 комплекта медали в трите стила. Схватките ще бъдат в най-голямата зала - "Ласло Пап сцена ", кръстена на трикратния олимпийски първенец по бокс, и която е с потенциал 12 500 места. Всички билети към този момент са разпродадени.

Домакините показаха и медалите, които всеки един от призьорите ще получи. На тях е изобразен лъвът, амулет на шампионата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР