България подкрепя изцяло Украйна и Зеленски ни благодари. Това заяви

...
България подкрепя изцяло Украйна и Зеленски ни благодари. Това заяви
Коментари Харесай

Петков в Брюксел: С Байдън обсъждахме как корупцията е инструмент на Путин на Балканите

" България поддържа напълно Украйна и Зеленски ни благодари ". Това съобщи министър председателят Кирил Петков пред български публицисти в Брюксел.

" Г-н Зеленски ни поставя в тима на европейските страни, които сме застанали твърдо зад него ", уточни той.

Петков е в белгийската столица, където втори ден не престават срещите на европейските водачи. Акцентите в диалозите през днешния ден са високите цени на електрическата енергия и елиминирането на съветската газова взаимозависимост.

Петков сподели, че се е срещнал с Байдън след срещата и са говорили. " Обсъдихме с Джо Байдън по какъв начин корупцията може да бъде инструмент на Путин в страните на Балканите ", съобщи министър председателят. „ Аз дадох и образеца с съветски поток или „ турски поток “, както го знаем в България. Ако си Путин, работиш с политическата върхушка, караш ги да харчат пари за твои планове и го работиш през корупцията. Оказа се, че това е освен в България. Това е инструмент, който Путин е употребявал, с цел да осъществя своите геополитически цели на Балканите ".

" Днес голямата ни цел е да се фокусираме върху цените на газа и горивата, които непосредствено въздействат върху всички цени. Много е значимо да преговаряме с един глас, тъй че да се опитаме да свалим тези цени от трети снабдители, изключително от Русия ", сподели още Петков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР