България подкрепя Европейския път на Грузия. Това каза по-рано днес

...
България подкрепя Европейския път на Грузия. Това каза по-рано днес
Коментари Харесай

Габриел: Подкрепяме европейския път на Грузия, осъждаме руската окупация на Абхазия и Южна Осетия

България поддържа Европейския път на Грузия. Това сподели по-рано през днешния ден министърът на външните работи Мария Габриел след среща в София с сътрудниците си Илия Дарчиашвили, съобщи БНР.

" Грузия има значима роля за стабилността в района на Черно море, акцентира вицепремиерът Мария Габриел. Разширяването на Европейския съюз и политиката на отворени порти на НАТО са основни за постигането на сигурност в района. Затова България поддържа геополитическия избор на Тбилиси, както и независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Грузия в интернационално приетите ѝ граници. " - уточни Габриел.

" Остро осъждаме продължаващата противозаконна окупация от Руската федерация на грузинските територии Абхазия и Цхинвали в Южна Осетия. Обсъдихме и доста значимата роля на Грузия за сигурността и стабилността в черноморския район. " - безапелационна е тя.

Грузинският външен министър Илия Дарчиашвили благодари за поддръжката на България. Той чака още през тази година Грузия да получи статут на страна-кандидат за Европейския съюз.

" Руската експанзия против Украйна се отразява освен на Грузия, само че и на района. Тази война подкопава архитектурата на сигурност в Черно море. Работим дружно с сътрудниците, с цел да засилим стабилността в района. За нас това е приоритет номер едно. " - означи той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР