България Папа Франциск: Останах много доволен от България Борисов благодари

...
България Папа Франциск: Останах много доволен от България Борисов благодари
Коментари Харесай

Папа Франциск: Останах много доволен от България

България Папа Франциск: Останах доста удовлетворен от България Борисов благодари на Негово Светейшество за това, че посети страната ни  Николай Киров 7 май 2019, 09:12
„ Останах доста удовлетворен, тъй като сте един здрав народ. Благодаря ви, че се стремите да поддържате положителни връзки със прилежащите страни, да изграждате мир, мостове”.

Това сподели папа Франциск на премиера Бойко Борисов, който го изпрати на летище София тази заран.

Борисов благодари на Негово Светейшество за това, че посети страната ни и акцентира, че България ще продължава да работи за мир в района.

„ Правя го по разбиране. „ Добрият комшия е повече от роднина” - споделяме в България. Народът се радваше, видях го”, съобщи Борисов.

„ Продължавайте да изграждате мир, сейте добр”. С тези думи приключи срещата сред папа Франциск и премиера.

След като изпрати папата, Борисов благодари на всички чиновници – Министерство на вътрешните работи, Бърза помощ, локалните управляващи, които са взели присъединяване в визитата на папата. Извини се на тези, които не харесват папата и за тежкия трафик.

„ Посещението на папа Франциск е една добра реклама за България. Всички медии отразиха визитата му. Призивите си за мир папата ги прави във всяко кътче на света, най-много с отношението към децата, мисля, че беше положително усещане. Най-силното обръщение, което той насочи от София е мирът”, добави Борисов.

„ Съжалявам, че Сергей Антонов изстрада толкоз доста от една международна интрига, която няма нищо общо, само че по този начин или другояче този атентат се свързваше с България години наред”, акцентира министър председателят. „ Виждате три дни папата се разхождаше из центъра на България и насочи своите молебствия за мир и благополучие, тъй че мисля, че това са положителни резултати”.

Папа Франциск ще посети през днешния ден Скопие. Денят в столицата на Северна Македония е разгласен за неработен поради огромния интерес от визитата. Очакват се над 15 000 души на площада в Скопие. Както и за нас, по този начин и за Северна Македония папата изпрати особено послание към народа. В Скопие ще посети мемориала на Майка Тереза, ще се помоли с водачи от разнообразни вероизповедния и ще се срещне със обществено слаби хора.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР