България отново отива на избори в пика на най-силната дотук

...
България отново отива на избори в пика на най-силната дотук
Коментари Харесай

Попитахме партиите: Какви са решенията на здравната криза в България

България още веднъж отива на избори в пика на най-силната дотук коронавирус вълна - с претъпкани лечебни заведения, ежеседмични черни върхове по жертви на заболяването, над 110 хиляди заболели и още десетки хиляди карантинирани и към момента сериозно ниско равнище на имунизации. Страната ни обаче пробва да озапти тази тежка рецесия с искрено демократични ограничения: без локдаун, а със зелени документи, за издаването на които пък бяха написани изключително демократични правила в прорез с условията в другите европейски страни. Днес, броени дни преди изборите, бе направена и поредна противоречива отстъпка, с която тестванията за антитела ще се признават също за издаване на зелен документ, което не е процедура на никое място в Европейски Съюз.

Въпреки това съвсем всички политически партии предизборно и популистки се оповестиха против документите. Официалните им " претекстове " са, че те са въведени прекомерно бързо и без време за подготовка на бизнеса и жителите, че са дискриминационни и няма да сработят. Истинските претекстове обаче са други - съгласно специалисти действителната обстановка с епидемията в страната в действителност изисква доста по-тежки ограничения, само че думата " локдаун " е гаранция за отбиване на гласоподавателите. В обществени изяви част от партиите също по този начин упрекват служебния кабинет за ниското имунизационно покритие, до момента в който техни представители намерено споделят антиваксърски постулати.

Сега още веднъж поканихме главните политически сили да споделят своите възгледи за зелените документи, имунизацията и вероятните решения на тежката здравна рецесия, в която е страната ни сега. Само три от партиите дадоха отговор на въпросите на " Капитал ", а по-долу са и техните позиции. В сряда очаквайте и късата визия на партиите за проблемите на правосъдната система, а
Необходими ли са други ограничения за преодоляване на рецесията с изключение на зелените документи?
" Демократична България " :

Формацията поддържа въвеждането на ограничения, ограничаващи разпространяването на болестта, само че като резултат от явен проект, с цел да могат обществото и бизнесът да се приготвят.

" Продължаваме промянатаЍ " :

Новата партия въвеждане на безвъзмезден тест за антитела за зелени документи, в началото за три месеца.

ГЕРБ :

Бившите ръководещи считат, че въвеждането на строги ограничения, имунизацията и подготовката на лечебните заведения за вълната са закъснели. В момента няма логаритъм за справяне и ограниченията са безредни.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Политика 2 Икономика 3 Свят 1 Икономика 2 Свят 3 Политика 1 Промишленост 2 Икономика 3 Свят Как ще насърчите имунизирането?
" Демократична България ":

С необятна осведомителна акция. Необходими са задоволително средства за изследване на настройките, които пречат на имунизирането, създаване и таргетиране, с цел да се доближи до избрани групи посредством здравни посредници, медии, брошури, пишат оттова.

" Продължаваме промяната " :
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР