България отново е на подсъдимата скамейка в Страсбург. Защо родители

...
България отново е на подсъдимата скамейка в Страсбург. Защо родители
Коментари Харесай

Защо разведени родители съдят държавата в Страсбург и излизат на протест?


България още веднъж е на подсъдимата пейка в Страсбург. Защо родители водят каузи против страната? Защо при бракоразвод децата остават най-голямат жертва? Как се губи връзката родител-дете? Защо правосъдните решения нямат мощ пред омразата сред майката и бащата?

Темата в „ Тази неделя “ дискутираха един татко, един юрист и един зам.-министър на правораздаването.

„ Най-болезненото в една разлъка е моментът, в който би трябвало да си вземеш детето, има правосъдно решение и това е моментът, в който осъзнаваш, че страна няма, няма кой да ти помогне ", сподели разведеният татко Пламен Медаров.

Той не е виждал 11-годишното си дете си от една година, тъй като неговата някогашна брачна половинка не му разрешава.

„ Няма страна, няма кой да ти помогне, това е най-болезнено и за родителите, и за децата. Има в държавните институции и хора, които би трябвало да извършват активност, която е се назовава наложително предаване на деца и те просто отхвърлят. Това е като хора, които би трябвало да работят нещо, само че са там единствено да регистрират активност “, сподели Медаров.

„ Страшно е, когато един родител манипулира детето, когато не го дава на другия родител, в действителност е ужасно. Тогава би трябвало да се намеси страната “, добави Медаров.

Господин медаров с другите татковци и с другите родители сме в непрекъснат контакт, а и сме

Според зам.-министър на правораздаването Борислав Генчев е пресилено да се споделя, че страната я няма в тази обстановка, само че в действителност има проблем при предаването на деца.

По думите му има групи в министерството, които работят с разведените родители и има решение на Европейския съд да се „ употребява “ насила единствено в краен случай.

Според юрист Йорданка Бекирска има проблем с това, че правосъдните реализатори се тормозят в тези обстановки, тъй като става въпрос за дете и може да бъде травмирано. Процедурата е доста дълга и се минава през доста доброволни предложения към единия родител да съобщи детето на другия, които не се извършват.

„ Трябва да се работи с родителите и с детето. Психолозите би трябвало да работят с двамата родители и детето, с цел да може да има успеваемост “, сподели юрист Йорданка Бекирска.

Тя посочи, че България е била наказана пет пъти в Страсбург от родители, които с години не са виждали децата си.

Според Медаров повода за отхвърли на децата да се видят с някой от техните родители се назовава „ родителско отчуждение “.

Ако министър председателят не се срещне с разведени родители в неговата обстановка тази седмица, те ще излязат на митинг на 19 април, съобщи Медаров.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР