България отново е на челна позиция по брой жертви на

...
България отново е на челна позиция по брой жертви на
Коментари Харесай

България отново е сред първите по брой на жертви на пътя в ЕС

България още веднъж е на челна позиция по брой жертви на пътя в ЕС-28.

Според данни на Европейската комисия (ЕК) през 2018 година у нас са починали 88 души на 1 милион от популацията на страната ни. През миналата 2017 година броят на починалите на пътя е бил 96 на милион от популацията, през 2016 - 100, а през 2010 година - 105, оповестява news.bg

Спрямо предходната година се следи спад с 9% на броя на починалите при произшествия в страната. Спрямо 2010 година установеното понижение е 20%.

Начело на черната ранглиста е Румъния - 96 на милион от популацията. България е на второ място.

На трета позиция се подрежда Латвия - 78 души на милион, по-късно Хърватска с 77 и Полша, където през 2018 година починалите на пътя са 76 души.

Страната с минимум жертви на пътя в Европейски Съюз е на път да излезе от Европейски Съюз - Англия с 28 жертви при произшествия. За равносметка - толкоз души са умряли при произшествия там и в границите на 2017 година, а през 2010 година броят на починалите при ПТП е бил 30 души на милион от популацията.

След това по минимум починали вследствие на пътен случай се подреждат Дания, Ирландия и Швеция, надлежно с по 30, 31 и 32 жертви на милион жители.

" Въпреки че сигурно поздравявам това, че отчитаме по-малък брой починали на пътя, си мисля, че даже еднократни смъртни случаи при произшествия са неприемливи. Продължаваме да работим за " Визия 0 " - нито един умрял човек по пътищата на Европа до 2015 година ", съобщи еврокомисарят по транспортните въпроси Виолета Булц.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР