България отива на следващи избори със същото оскъдно политическо меню,

...
България отива на следващи избори със същото оскъдно политическо меню,
Коментари Харесай

Слави Василев: Отиваме на избори със същото оскъдно политическо меню

България отива на последващи избори със същото нищожно политическо меню, само служебните кабинети на Румен Радев внасят свежи лица в политиката.

Това съобщи в ефира на БВТ политологът Слави Василев, а съгласно Георги Киряков президентът е удовлетворен от водената досега политика и по тази причина още веднъж ще се довери на Гълъб Донев.

„ Очевидно ние още веднъж отиваме на избори със същото нищожно меню – нещо, което съгласно мен не подкрепя нито решаването на политическия проблем, нито събитието, че водачите няма да се сменят и те са такива, каквито са. Има нужда от свежа кръв в българската политика и в случай че не са служебните кабинети на Румен Радев ние ще гледаме едни и същи физиономии “, сподели политологът Слави Василев.

Според него президентът е споделил неговата тежка дума и водачите ще би трябвало да се раждат от единствено себе си, а не чрез престижа на президентската институция. Този коментар той направи във връзка изказванието си от преди дни, че евентуално Атанас Пеканов ще е идващия длъжностен министър председател.

„ На първо четене (това, че Гълъб Донев ще е длъжностен министър председател за повторно – б.р.) значи, че досегашната политика на служебния кабинет ще продължи, както и досегашната политика на президента за ръководство на страната. Не виждам различен знак в това. Румен Радев е харесал ръководството на Гълъб Донев и желае да продължи напред – освен до идващите избори, само че евентуално и до по-следващите “, изясни и политологът Георги Киряков.

„ Много е любопитно, по какъв начин българският хайлайф зрее. Той дотам зрее, че в случай че прогнозните резултати за партиите в идващото 49-о Народно заседание се осъществен, то евентуално ще забележим обединения сред ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и „ Български напредък “ – това беше и формата на лидерската среща. Практически това значи, че българският политически хайлайф е кадърен да се спогоди с всеки един, без значение какви са политическите му възгледи “, сподели още Слави Василев.

Според него обезличаването на политическите партии към този момент е реалност и в случай че бъде съединена една такава обединения, то това обезличаване ще стане още по-явно. Политическият консенсус не може да се реализира на база политически цели, безапелационен е политолога.

Относно тезата на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че президентът е изместил центъра на властта към него, Слави Василев сподели, че това е написано в конституцията. „ Президентът е задължен да сформира кабинет, когато партиите не могат да се схванат “, добави той.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !      
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР