България остава твърдо ангажирана да подкрепя Украйна, толкова дълго, колкото

...
България остава твърдо ангажирана да подкрепя Украйна, толкова дълго, колкото
Коментари Харесай

Главчев: Ще подкрепяме Украйна толкова дълго, колкото е необходимо

България остава твърдо ангажирана да поддържа Украйна, толкоз дълго, колкото е належащо. Това съобщи служебният министър председател Димитър Главчев на Пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, която се организира в Националния замък на културата.

" НАТО остава поръчител за сигурност и просперитета на България ", уточни министър председателят.

" НАТО беше цивилизационен избор, бе мотивация за генерации българи, имаше съществена роля за одобряването на демократичните полезности, способства за развиването на мира и просперитета в страната. Драстичното утежняване на равнищата на сигурност потвърди, че най-базовите ни права и свободи могат да бъдат сложени под сериозна опасност ", акцентира Главчев.

При откриването на пленарното съвещание пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, нейният президент Михал Шчерба уточни, че " Украйна ще бъде по-слаба, в случай че продължаваме да поддържаме страната с половинчати ограничения ". 

" Въздушната защита на Украйна би трябвало да бъде главен приоритет, би трябвало да сме сигурни, че въздушното пространство на Украйна е предпазено ", сподели още Шчерба.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР