България очаква устойчивост и финансова предвидимост в процеса на модернизация

...
България очаква устойчивост и финансова предвидимост в процеса на модернизация
Коментари Харесай

Румен Радев: България очаква устойчивост и финансова предвидимост при модернизацията на Военновъздушните сили

България чака резистентност и финансова предвидимост в процеса на рационализация на Военновъздушните сили, съобщи президентът Румен Радев на среща на „ Дондуков “ 2 с шефа за бизнес развиване на ”Локхийд Мартин” Ранди Хауърд. Предвиденото в рамковото съглашение индустриално съдействие в региона на високите технологии също беше измежду акцентите на диалога.

На срещата президентът уточни, че българските Военновъздушни сили следва да разполагат с многофункционален аероплан с цялостен пакет качества и нужното съоръжение, които да разрешават неговата надеждна поддръжка и пълноценно образование на българските водачи. Пълнотата на пакета наземно съоръжение и въоръжение, както и спазването на периодите за доставка са от основно значение за оперативните качества на българските Военновъздушни сили, съобщи още Румен Радев.

Ранди Хауърд акцентира, че ”Локхийд Мартин” ще извърши заложените в контракта периоди за произвеждане и доставка на F-16 за страната ни. Той увери и че България ще получи многофункционални самолети със модерни отбранителни качества, а компанията ще търси финансови буфери в съглашението, за пълноценната поддръжка на самолетите и тяхното съоръжение, както и за реализиране на търсените от България качества.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР