България няма нови условия към Северна Македония, се заявява в

...
България няма нови условия към Северна Македония, се заявява в
Коментари Харесай

МВнР: България няма нови условия към РСМ

България няма нови условия към Северна Македония, се декларира в позиция на българското външно министерство. От ведомството, припомнят че договорите би трябвало да се извършват. В противоположен случай това нарушава доверието и предвидимостта в връзките сред страните и провокира ответни ограничения.

София чака от Скопие осъществяване на всички поети задължения, а не опити за интерпретация дали процесът на европейска интеграция изисква тяхното осъществяване, се акцентира в позицията на българското външно министерство. От там припомнят, че пътят на Северна Македония към Европейски Съюз има ясно написани параметри и дефинират като изтъквам " безконтролно " нарушаването на мъчно постигнатия баланс с тенденциозни тълкования, които се отклоняват ясните критерии по въпроса. Особено рискови са опитите за манипулативно показване на към този момент контрактувани в компромиса сред София и Скопие от предходната година условия като нови претенции от страна на България. 

Институциите в Северна Македония занапред би трябвало да потвърждават сериозността, с която ще преследват закононарушенията от ненавист против българите в прилежащата страна, акцентират от външното ни министерство и дават образец с осъщественото закононарушение от ненавист против секретаря на към този момент закрития български културен клуб в Битоля Християн Пендиков. Първият обвинен за нападението попречва провеждането на правосъдните съвещания, а вторият нападател към момента не е арестуван и сполучливо се укрива от правораздаването.   
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР