България няма да загине, но ще преживее много тежък период

...
България няма да загине, но ще преживее много тежък период
Коментари Харесай

Стефан Цанев: Като че ли сме в състояние на всенародна просия

България няма да загине, само че ще преживее доста тежък интервал от 40-50 година, които се задават, и по-късно ми се коства, че още веднъж ще си откри мястото в Европа. Това сподели писателят и драматург Стефан Цанев в студиото на Би Ти Ви.

„ Доста плач се носи, ние сме в положение да се оплакваме от самото начало и все чакаме някой да ни помогне. Като че ли сме в положение на всенародна милостиня, а сами не вършим нищо”, добави той.

Писателят прикани хората да работят, да бъдат независими и решителни, да не се отчайват, тъй като по думите му най-лесно е да си обезверен и да се молиш на някого.

Според Цанев едно общество се крепи, в случай че има доверие сред власт и народ. „ Ако това доверие го няма, и напъните на властта са напразни, и трудът на народа е безрезултатен. Това единство би трябвало да го реализираме по някакъв метод, за жалост, го нямаме. Първоначалната виновност е на властващите, че не могат да завоюват доверието на народа. А народът също стана доста подозрителен – даже една власт да прави положително, това се гледа със свити очи”, разяснява писателят.

Ние разрушихме съвсем всичко, което беше основано през социализма. То беше на народа, беше наше, добави той.

„ По време на една тирания се основават доста неща. Това не трябва да бъде симптом за горделивост. По време на народна власт Египетски пирамиди няма да се построят. Големи неща се случваха по време на социализма върху гърба на народа. Тези неща не успяхме да ги запазим”, сподели Стефан Цанев.

„ Защо трябваше да го унищожаваме, изключително земеделието – разсипахме го до основи, в този момент го построяваме наново”, означи той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР