България не е търсила съдействие на македонските власти по разследването

...
България не е търсила съдействие на македонските власти по разследването
Коментари Харесай

Заев: България не е търсила съдействие от Македония по разследването за търговия с паспорти

България не е търсила подпомагане на македонските управляващи по следствието за продажбата на български паспорти. Това заяви пред български публицисти в Лисабон македонският министър председател Зоран Заев.

„ За нас е ясно, че доста македонци имат български паспорти и ние имаме българи в Македония. Нямаме проблем, само че в случай че нещо е било нелегално, България ще си го откри ”, сподели Заев, предава Бтв.

Заев заяви още, че разчита унгарските управляващи да екстрадират Никола Груевски.

„ Ние сме доста сюрпризирани. Но ни е доста прелестно, че всички европейски страни също са сюрпризирани. В Македония една от най -сериозните промени е в региона на правораздаването. Цялата система е под наблюдението на Европийската комисия и при транспарантен развой е ясна присъдата на Груевски. Даването на леговище от страна на Унгария за нас е в действителност недопустимо. Защото нито един закон, в това число и по унгарските, не е възможно да се дава леговище, когато към този момент има произнесена присъда ”, уточни македонският министър председател.

През януари македонският парламент би трябвало да одобри дефинитивно измененията в конституцията за името Северна Македония.

„ Вярвам, че ще се обезпечи две трети болшинство за приемането на измененията в конституцията и че Народното събрание ще обезпечи единството на Македония. С този контракт, както и преди с контракта за република България, ние прекратихме с нашите двустранни проблеми със съседите. Ставаме европейска, естествена страна и с промените се надявам да станем 30-тата членка на НАТО, а през юни идната година да стартираме отварянето на главите от договарянията за Европейски Съюз.

Заев чака реакция от европейските страни във връзка с държанието на Унгария.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР