България направи своя цивилизационен избор преди години и той трябва

...
България направи своя цивилизационен избор преди години и той трябва
Коментари Харесай

Румен Христов, ГЕРБ-СДС: България направи своя цивилизационен избор и този избор трябва да бъде отстояван

България направи своя цивилизационен избор преди години и той би трябвало да бъде отстояван. Така ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов аргументира решението за поддръжка на държавното управление с ротационен министър председател от страна на ГЕРБ-СДС.

" Можехме ли да постъпим егоистично - несъмнено! Ако с главните си съперници бяхме загърбили опцията да постъпим национално отговорно и да съставим държавно управление, ние от ГЕРБ-СДС евентуално щяхме да увеличим с малко представителността си или да останем на същите равнища, до момента в който сътрудниците от ПП-ДБ щяха да имат по-лош резултат, следейки какво се случва през последните години. Но в живота неведнъж се постанова да взимаме решения, които не ни харесват, само че са значими от позиция на страната. България направи своя цивилизационен избор преди години и този избор би трябвало да бъде отстояван. Имаме потребност от постоянно държавно управление, което да продължи да задълбочава интеграционните процеси и въобще да станем една естествена страна.

По отношение на сътрудниците отляво, които споделиха, че това е Франкенщайн, желая да припомня, че преди години те направиха държавно управление с наследника на монарха откакто 50 години твърдяха, че се борят против монархофашизма. В следствие направихте държавно управление с " Демократична България ", където участват мои някогашни съратници в ДСБ, които са извънредно десни. Така че не виждам какви упреци отправяте към едно бъдещо държавно управление, които по огромните, значимите, стратегическите цели, са на едно мнение ", сподели Христов.

Председателят на Съюз на демократичните сили очерта влизането в еврозоната и еднопосочното пояснение на войната в Украйна с агресор Русия и жертва Украйна като съществени цели.

Аз с огромен интерес, господин Василев, ще проследявам по какъв начин ще постигнете желанието ви за 3% недостиг без в допълнение да се тегли външен дълг и да орязвате заплащанията. Дай Боже да го извършите, ще ви поздравя от тази естрада ", сподели Христов.

Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР