Днес ние не даваме кредит на доверие, а даваме кредит

...
Днес ние не даваме кредит на доверие, а даваме кредит
Коментари Харесай

Деница Сачева: Днес ние не даваме кредит на доверие, а даваме кредит на време

Днес ние не даваме заем на доверие, а даваме заем на време. Време, което е нужно да се успокоят политическите пристрастености, да се откри път за общоживеене и да се гради доверие. Дали това време ще бъде оползотворено градивно, зависи от дейностите на министрите, които ще се закълнат през днешния ден. Това съобщи Деница Сачева преди Народно събрание да гласоподава кабинета " Денков-Габриел ".

Според Сачева отговорността на министрите е голяма, тъй като и от " техните дейности ще зависи дали Българие е част от Европа, напредъка и развиването или остава терен за хибридни офанзиви, унищожителна ненавист и на безконечния кръстопът на несбъднати фантазии ".

Сачева съобщи, че има вяра, че сътрудниците от ПП-ДБ са в същата обстановка като тях, само че решаването на политическите рецесии в никакъв случай не може да се случи по метод комфортен за политическите участници.

" Кабинетът, който ще се случи не е внушителен на болшинството от Народно събрание и компромисът беше изработен единствено от нас - в името на България ", сподели Сачева.

" Ние нямаме потребност от пране на нашия имидж, в никакъв случай не сме работили за персоналните си облици. Единството, което би трябвало да бъде защитавано чисто и неопетнено е единствено обликът на България ", добави още тя.

По думите ѝ ползите на хората и страната през днешния ден изискват работещ парламент и устойчиво държавно управление. Това е допустимо, в случай че се откри салдото на ползите на всички жители, в случай че има споделена отговорност и в случай че се регистрират резултатите от изборите.

" Можем да продължим да навиваме пружините на омразата измежду хората или да ги заслепяваме, продавайки им непрестанно илюзиите за ярко бъдеще, само че какво тъкмо ще произтече? Вместо да живеем в предишното и бъдещето, политиката изисква деяние тук и в този момент. Днес имаме единодушие, нежно мъчно реализирано, само че въпреки всичко съществуващо болшинство за промени в Конституцията, за правосъдна промяна, продължение на пътя на България в Европа, за ПВУ, за продължение на модернизацията на българската стопанска система, обучение и защита ", сподели Сачева.

Допълни, че не на последно място България е парламентарна република и с цел да действа страната, и да има действително разделяне на управляващите, е безусловно наложително да има работещ парламент.

" Не може повече страната да се ръководи от хора, които не са определени от народа и които не е ясно чии и какви ползи пазят и ръководят, и без да има опция за парламентарен надзор на техните дейности. Служебните държавни управления имат лимитирани пълномощия ", сподели Сачева.

" Да, взаимно ръководство сред ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и ПП-ДБ е осеяно с незнайни, вероятни компликации и евентуално ще докара до отлив от гласоподаватели и за двете страни, само че това е единствената опция в този миг ", безапелационна е Сачева.

Заяви, че без подозрение имат насъбрано съмнение и може да има напрежение и рецензии, само че в политиката би трябвало да " се отсява зърното от плявата и би трябвало да се работи за постигането на огромни цели, а не за частни субективни ползи ".

Вижте цялото изявление във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР