България може да се похвали със страхотна традиция на високопоставени

...
България може да се похвали със страхотна традиция на високопоставени
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Надявам се да имаме първата жена премиер на България

България може да се похвали със страхотна традиция на високопоставени дами в бизнеса и политиката, акцентира вицепремиерът
Надявам се да имаме първата жена постоянен министър председател на България. Това съобщи вицепремиерът Атанас Пеканов във връзка номинацията на ГЕРБ-СДС Мария Габриел.

Пеканов беше посетител на годишната конференция на Сдружение „ Дамски конгрес " под мотото „ Силата на разнообразието “. На него участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

„ Винаги съм считал, че дамите са по-смелият пол. Темата от време на време не се схваща, само че е основна, равнопоставеността е основна за намиране на верните и по-гъвкави решения и иновативност. България може да се похвали със страхотна традиция на високопоставени дами в бизнеса и политиката “, акцентира Пеканов, написа „ 24 часа “.

Той се разгласи и в поддръжка да се транспонира у нас европейската инструкция, която вкарва наложителна квота за дами в управителните органи, макар че съгласно него у нас те може би са преизпълнени. И се обоснова с изследвания, съгласно които това дава на една компания 25% по-голям късмет за доходност и 35% по-голям марж на чистата облага.

Задължителната квота за дами в ръководството е бутикова тематика на фона на останалите в страната, съобщи доктор Жанет Захариева, ръководител на съдружие „ Дамски Форум “. По думите ѝ сдружението си дава сметка, че всяка нова тематика, която не е добре показана на обществото, може да остане неразбрана от хората. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР